Så sund bliver du af at gå

Træningstimer og intervaller er ikke den eneste vej til en god grundform og sundere krop. Et par raske gåture om ugen klarer opgaven til perfektion

Nogle gange kan det være lidt uoverskueligt med de hardcore træningstimer og benhårde intervaller, men et par gåture om ugen med en god veninde ved siden, er måske både hyggeligere og nemmere at gå til.

Vi har allerede lært, hvor meget vi forbrænder på en gåtur, men det er ikke kun godt kroppen: Både dit hjerte og din hjerne, vil være taknemmelige.

Læs med her og få tre gode grunde til at invitere på din veninde på en gåtur i dag.

DU FÅR ET SUNDT HJERTE Dit hjerte er nok det, der klapper allermest i sine små hænder, når du begynder at gå ture regelmæssigt. Din indsats stimulerer kredsløbet og musklerne, så både blodtrykket og kolesteroltallet falder.

Dit hjerte bliver så stærkt, at det kan holde de frygtede hjerte-kar-sygdomme fra døren. Over 20 procent af alle blodpropper i hjertet skyldes for lidt motion, så det betaler sig i stor stil at give den gas på stierne.

DU FÅR EN TONET KROP Du kan mærke en tydeligt forskel, men du kan også se den. Traveturene forandrer din krop, for samtidig med at den smelter fedtet væk på mave, lår og numse, så opbygger den stærkere muskler. Du vil få faste lår, ben og baller, som ser mere spændstige ud og giver et skønt løft.

Vil du hele kroppen rundt, er det en god idé at supplere med styrketræning for arme, øvre ryg og skuldre. Du kan også snuppe at par vandrestave i hænderne – det giver dig det samme.

DU HOLDER HJERNEN SKARP Med 10 ugentlige kilometer har forskningen vist, at du får nemmere ved at huske og holde dig skarp langt op i alderdommen.

Psst ... Se flere gode grunde til, hvorfor du skal gå en tur og tre gode apps til din gåtur, her.

FÅ DE SENESTE NYHEDER DIREKTE I DIN INDBAKKE – TILMELD DIG COSTUMES NYHEDSBREV HER