Træn mens du venter

Træn dine balder, når du venter i supermarkedet eller få en flad mave, når du står på stationen. Få 5 øvelser her, du altid kan lave

Ventetid er ikke spildtid – slet ikke når du kan bruge tiden på at styrke din krop. Det kan faktisk godt gøres uden, nogen kan se, hvad du laver.

Øvelserne herunder aktiverer dine muskler, og kan hjælpe til at forebygge skader. Et godt opspænd kan derfor også hjælpe dig under din styrketræning.

Her får du fem øvelser, du nemt kan lave, mens du venter i dagligdagen.

BÆKKENBUND

Om du står som sild i en tønde i metroen, eller i køen nede i supermarkedet, så kan du lave denne øvelse.

Forestil dig, at du skal holde på en prut og tisse samtidigt. Træk bækkenet frem og lidt opad og start med at lave 10 knib af alt fra 5-15 sekunder.

Hvis det er nemt, så gå efter 15-20 knib af 15-30 sekunder. Det styrker dit underliv og gør din kropskerne mere stabil.

MAVE

Du kan med fordel udnytte minutterne, mens du sidder og venter på bussen eller sidder hos frisøren.

Træk navlen ind mod rygsøjlen og spænd i maven samtidigt. Forestil dig, du skal modstå en mavepuster – det er den fornemmelse du skal have i dit opspænd. Det styrker din mavemuskulatur. Det gør vi for at stramme maven op, og opspændet er vigtigt under vores styrketræning – for hvem vil ikke gerne have en flad mave?

Psst ... Se hvordan du får du flad mave i Costume Fits træningsvideo her

BALDER

Ligesom bækkenbundsøvelserne kan du træne balder, uden de omkringstående bemærker det. Stil dig med vægten på den ene fod, og træk det modsatte ben lidt tilbage. Spænd i balden, så baldemuskulaturen trækker sig sammen. Skift ligesom med bækkenbundsøvelserne 10 knib per balde i 5-15 sekunder eller 15-20 knib af 15-30 sekunder.

Du øger din ‘balde-bevidsthed’ og får nemmere ved at aktivere balden, når du næste gang skal træne balder i eksempelvis squat og lunges.

SKULDERBLADE

Saml skulderbladende, mens du holder dine skuldre sænket. På den måde styrker du musklerne på og imellem skulderbladende, samt åbner op for bryst og skulderens forside, som ofte er for stram.

Det vil forbedre din kropsholdning, og øge kropbevidstheden mellem skulderbladende, så det bliver nemmere at aktivere disse muskler under andre øvelser som eksempelvis ved trækøvelser.

GÅ I STEDET FOR AT SIDDE

Sørg for at bevæge dig i stedet for at sidde stille. Du kan eksempelvis gå fra den ene ende til den anden på metrostationen, eller lige gå en ekstra tur ned af trappen og op igen, når du har mulighed for det.

Psst ... Så meget forbrænder du på en gåtur

DET SENESTE NYE DIREKTE TIL DIG