© Andersen Bakery

Er dette påskens svar på fastelavnsbollen?

En ny højtid er lig med en ny anledning til et besøg hos bagerierne. Gad vide, hvad Andersen Bakery, Hart og Buka har fundet på i anledning af påsken?

Det gik vist ingens næse forbi, at interessen for de lækre fastelavnsboller nåede nye højder i år, hvor køerne hos diverse bagerier nærmest var længere end til de bedste lagersalg.

Nu er en ny højtid lige om hjørnet: nemlig påsken, og det betyder selvfølgelig en ny anledning til at smæske sig i lækkert bagværk – og selvfølgelig også en ny anledning for bagerierne til at producere et nyt og påske-inspireret stykke bagværk.

Om end populariteten nok næppe når fastelavnsbollen til sokkeholderne, har vi listet nogle af de lækreste kager, som du kan sætte tænderne i rundt omkring hos bagerierne i København.

Emmerys

Flere steder i København

Emmerys' påskebagværk ligner til forveksling en fastelavnsbolle, og navnet henter da også en vis inspiration herfra: Bagværket går nemlig under navnet påskebolle. Påskebollen består af et lækkert indre af vaniljecreme omfavnet af en sødmælks-vanilje-dej og med en gul klat citronglasur på toppen. Og voila, så har du en fastelavnsbolle i påskekylling-udklædning.

Lagkagehuset

Flere steder i København

Lagkagehusets påskekager i form af en påskekylling-flødebolle og en påskekylling-romkugle er selvfølgelig også tilbage på hylderne. Mens romkuglen er lavet på den klassiske romkugledej, er påskeflødebollen ikke en del af det sædvanlige repertoire, du kan finde hos Lagkagehuset. Flødebollen, der kun fås i forbindelse med påsken, består af en klassisk hvid skum på marcipanbund overtrukket med hvid chokolade og kokos og med en midte af passionsganache.

Andersen Bakery

Islands Brygge

Bag en af Københavns mest hypede fastelavnsboller stod bageriet Andersen Bakery på Islands Brygge, og derfor kan det næsten ikke komme som nogen overraskelse, at Andersen Bakery dette år også forsøger sig med hele to stykker påskekage. Den ene kage, du kan sætte tænderne i fra Andersen Bakery, er påskekagen, som dette år består af en marcipanbund med mango-yuzu-gelé og citronfromage indhyllet i hvid chokolade. Den anden påskekage er bageriets choux, som består af en chokolade-craquelin med chokolade-nougatcreme, passionsgelé samt hvid chokolade- og flødecreme.

Hart Bakery

Frederiksberg og Christianshavn

Selvom de lækre og bløde cross buns er mindre udbredte i Danmark, hører bollen, som faktisk er en engelsk påsketradition, og som derfor har stor popularitet i lande som Irland og Australien, sig også påsken til – mere præcist langfredag. Bollen, som er kendt for korset på bollens top, fås i år hos Hart, som har lavet en udgave af den klassiske version bestående af en krydret mælkebolle tilsat stout med masser af kandiserede appelsiner, tørrede abrikoser og rosiner samt vaniljesirup på toppen.

Håndplukket til dig

Buka

Indre By

Bageriet i Indre By er selvfølgelig også med på påskebagværk-trenden. Påskeudgaven hos Buka kommer (selvfølgelig) i form af en pain au chocolat, som er et af de stykker bagværk, bageriet er kendt for. Påskekagens indre består af en hasselnød- og chokolade-ganache, kirsebærgele, karameliserede hasselnødder og dulce de leche.

Alice

Amager

Hos bageriet på Amager kan du også sætte tænderne i de lækre og bløde cross buns, naturligvis i form af bageriets egen fortolkning. Udgaven, som de dygtigere bagere hos Alice har udviklet, består af en krydret brioche-bolle med forskellig tørret frugt, som har ligget fire dage i en lage bestående af krydret marsala-vin og en sirup på sort te, så frugten rigtig har trukket smagen til sig og er blevet godt mør – og så er bollerne selvfølgelig dyppet i sirup.