© andersenbakery

Er dette påskens svar på fastelavnsbollen?

En ny højtid er lig med en ny anledning til et besøg hos bagerierne. Gad vide hvad Andersen Bakery, Hart og Buka har fundet på i anledning af påsken?

Det gik vist ingens næse forbi, at interessen for de lækre fastelavnsboller igen i år har været høj, og det er køerne hos diverse bagerier et bevis på – de har nærmest været længere end til de bedste lagersalg.

Nu er rammer vi en ny højtid: Nemlig påsken. Det betyder selvfølgelig en ny anledning til at smæske sig i lækkert bagværk – og selvfølgelig også en ny anledning for bagerierne til at producere et nyt og påske-inspireret stykke bagværk.

Om end populariteten nok næppe når fastelavnsbollen til sokkeholderne, har vi listet nogle af de lækreste kager, som du kan sætte tænderne i rundt omkring hos bagerierne i København.

Emmerys

Flere steder i København

Hos Emmerys er de gået klassisk til værks, og har lavet deres bud på lækre chokolade-påskeæg med fyld. Påskeæggene er håndlavet og økologiske, og der er hele fire forskellige smagsvarianter. To af varianterne følger den klassiske opskrift med fyld af marcipan og nougat, og hvis du vil prøve noget der er lidt anderledes, så kan du med fordel prøve dem med fyld af hindbær og lakrids samt kokos og citron.

Lagkagehuset

Flere steder i København

Lagkagehusets påskekager i form af en påskekylling-flødebolle er selvfølgelig også tilbage på hylderne, og den er ikke en del af det sædvanlige repertoire, du kan finde hos Lagkagehuset. Flødebollen, der kun fås i forbindelse med påsken, består af en klassisk hvid skum på marcipanbund overtrukket med hvid chokolade og kokos og med en midte af passionsganache.

Andersen Bakery

Ørestad

Bag en af Københavns mest hypede fastelavnsboller stod bageriet Andersen Bakery, og derfor kan det næsten ikke komme som nogen overraskelse, at Andersen Bakery dette år også forsøger sig med hele to stykker påskekage. Den ene kage, du kan sætte tænderne i fra Andersen Bakery, er påskekagen (Pink Easter), som består af en appelsinbund med hasselnød knas, rabarber kompot, hvid chokolademousse og hindbærglaze. Den anden påskekage (Yellow Easter) er en gulderodskage med æble/yuzu kompot, cream cheese mousse og yuzuglaze.

Hart Bakery

Frederiksberg & Christianshavn

Hart har ikke bare én men tre forskellige stykker bagværk på menuen i forbindelse med påsken. En af kreationerne var også på menuen sidste år, og det er den såkaldte cross bun, som stammer fra England og derfor også populær i lande som Irland og Australien. Bollen er ikke så udbredt i Danmark, men den hører faktisk også påsken til – mere præcist langfredag. Bollen, som er kendt for korset på bollens top, fås i år hos Hart, som har lavet en udgave af den klassiske version bestående af en krydret mælkebolle tilsat stout med masser af kandiserede appelsiner, tørrede abrikoser og rosiner samt vaniljesirup på toppen.

Udover bollen finder du også to slags påskesmåkager på menuen. Begge småkager er lavet på en bund af sprød mørdej og den ene er toppet med et lag af karameliseret hvid chokolade imens den anden er dækket med mørk Mayan Red-chokolade og toppet med en lille kiks af kokus.

Buka

Frederiksberg, Østerbro & Indre By

Buka har selvfølgelig også et stykke specielt bagværk på menuen i forbindelse med påsken, og deres bud skiller sig en smule ud fra mængden. Buka har lavet en lille lækker kage med lag af chokolade og hasselnød.

Håndplukket til dig