Bedste bagerier Aarhus

Bagerier: Aarhus' bedste bagere

Fra kardemommesnurrer, surdejsbrød og croissanter til trøfler, flødekager og træstammer. Vi har fundet de bedste bagerier i Aarhus.

Bagerier i Aarhus

Vi kan bare ikke få nok af surdejsbrød, croissanter, kardemommesnurrer og andet lækker bagværk. Selvom vi sjældent kan gå langt uden at støde ind i et bageri i både København og i Aarhus, popper nye bagerier stadig op på stribe i begge byer. Derfor har vi her lavet en guide til, hvilke bagerier du ikke må misse, hvis du bor i – eller skal besøge – Smilets By, Aarhus.

Hvad end du er til traditionelle kager som hindbærsnitter og træstammer, eller du mere et til de hypede kardemommesnurrer og det fortsat populære surdejsbrød, er der et bageri, som nok vil falde i din smag. Mange af stederne slår sig endda ikke blot fast som bagerier; de kan ligeledes bryste sig af titlen som kaffebar eller restaurant.

Nedenfor har vi fundet de bedste bagerier, Aarhus har at byde på lige nu.

Bagerier Aarhus Jumbo surdejsbrød kardemommesnurre
© Jumbo Bakery & Eatery

Jumbo Bakery & Eatery

Bageriet, der åbnede sin første butik midt i det rustikke havenemiljø i Aarhus, er efterhånden et af byens mest populære – og bedste – bagerier. Stedet er ikke kun gode til surdej – også kagerne, som der virkelig er kræset for af de dygtige bagere, er langt ud over det sædvanlige. Menuen skifter desuden efter sæson, så du kan ofte finde noget nyt og lækkert på menukortet. En af de faste ting er dog deres snaskede kardemommesnurrer, som du ikke må snyde dig selv for, hvis du aflægger stedet et besøg.

Jumbos rustikke, men hyggelige rammer er ikke blot centrum for et utal af morgenmadsaftaler, møder og studietimer. Stedet afholder nemlig også – under normale omstændigheder – events som Cake & Jazz samt Pizza Nights, hvor stemning, musik og mad går op i en højere enhed.

Adresse: Mindet 4, 8000 Aarhus & Ankersgade 12, 8000 Aarhus
Læs mere her.

Surdejsbrød Aarhus bageri
© DavidBreadHead

DavidBreadHead

Det forholdsvis nyåbnede surdejs-mikrobageri har på meget kort tid opnået stor popularitet blandt aarhusianerne. Det er faktisk blevet så populært, at det ikke er unormalt, at det lille bageri må melde alt udsolgt. Bageriet er dog gode til at holde folk opdaterede om dagens udvalg på deres Instagram-profil. Der er ingen tvivl om passionen og engagementet, der er lagt i bageriet, som ejeren David blot startede som en hobby. Og selvom udvalget er småt, er kvaliteten i top.

Hvis du ikke synes, du er stødt på bageriet, er du nok ikke alene om tanken. DavidBreadHead er nemlig placeret i en lille kælder midt i Aarhus midtby, og hvis man ikke lige ved, at det er stedet, der forsyner aarhusianserne med noget af byens bedste brød, kan man nemt gå forbi.

David åbner desuden et nyt stort bageri på Ny Munkegade i sensommeren, hvor du får mulighed for at sætte tænderne i nye lækre kager og brød.

Adresse: J.M. Mørks Gade 7, 8000 Aarhus
Læs mere her.

La Cabra kaffe surdejsbrød kage kardemommesnurre
© La Cabra

La Cabra

Det populære bageri, der startede i det hyggelige latinerkvarter, er stadig et hit blandt turister såvel som lokale. Bageriet er særligt kendt for deres surdejsbrød, der bages i bageriet i Aarhus, og ikke mindst deres kaffe, som efterhånden er at finde i hele landet og flere steder i udlandet. Mens de indendørs minimalistiske rammer emmer af luksuriøsitet, kan du på lunere dage med fordel gå efter en plads lige uden for butikken på de hyggelige bænke, hvor du får Gravens hyggelige miljø at føle, mens du nyder en solid skive surdejsbrød med Gammel Knas – og selvfølgelig en af byens bedste kopper kaffe til.

Adresse: Graven 20, 8000 Aarhus, Borggade 4F, 8000 Aarhus & Banegårdspladsen 1F, 8000 Aarhus
Læs mere her.

Briancon crossaint Aarhus surdej koldhævet
© @sidselhhamann

Briançon

Bageriet, der ligger langs åen i Aarhus, er en af de sikre vindere, når det kommer til brød og bagværk. Hos Briançon får du traditionelt og godt bagværk, hvor kvaliteten er i top. Alle bageriets varer er bagt på surdej og er desuden koldhævede, så du kan være sikker på, at der er kræset for krummen i timevis. Hvis du aflægger bageriet et besøg, må du endelig ikke snyde dig selv for croissanterne, som stedet – med rette – er kendt for, og som de desuden også har vundet prisen for "Aarhus' bedste croissant" for.

Adresse: Åboulevarden 53, 8000 Aarhus
Læs mere her.

Mor Anna bageri gammel Aarhus
© @wheretoaarhus

Mor Anna

Mor Anna er et af Aarhus' helt traditionelle bagerier, hvor der ikke blot er styr på flødekager og franskbrød, men i den grad også på kvalitet og håndværk. Butikken emmer af charme og autenticitet som i et gammeldags bageri, og der er ingen tvivl om, hvor meget kærlighed, der bliver lagt i alt fra klassiske kager som studenterbrød, trøfler, hindbærsnitter og jordbærkager til koldhævet brød og delikatesse-varer.

Adresse: Mejlgade 5, 8000 Aarhus
Læs mere her.

laktosefri glutenfri bageri Aarhus brød
© For Emma

For Emma

Bageriet, der åbnede tilbage i 2018, skiller sig ud fra de resterende bagerier i Aarhus. Helle, der er ejer af bageriet, startede nemlig butikkerne, da hendes datter Emma fik konstateret cøliaki. For at sikre sig, at Emma fik ordentlig næring og lækrere brød end det glutenfrie brød, der fandtes på hylderne i supermarkederne, startede hun nemlig bageriet, hvor al bagværk er gluten- og laktosefri, mens de fleste af produkterne også er mælkefri og veganske.

Adresse: Vestergade 15, 8000 Aarhus
Læs mere her.

surdejsbageri nyt aarhus frederiksbjerg
© Und Butter

Und Butter

Aarhusianerne kan snart se frem til endnu et surdejsbageri midt i det hyggelige Frederiksbjerg, hvor de to iværksættere bag gerne vil bidrage til den lokale og hjertevarme stemning, som området er kendt for. Snart åbner nemlig bageriet Und Butter, som allerede nu slår sig fast som "en gedigen surdejs- og frokostbiks", og som til trods for ikke at være åbnet endnu allerede har en god håndfuld følgere på Instagram. Spændte og surdejsbrød-elskende folk kan følge med på bageriets Instagram-profil, hvor de to ejere lover at opdatere om, hvornår vi første gang kan få lov at sætte tænderne i deres bagværk.

Adresse: Odensegade 35, 8000 Aarhus
Følg med her.

© Bambi Bakery

Bambi Bakery

Det nyåbnede bageri på banegårdpladsen slog i slutningen af april dørene op for både spisested og bageri. Alt, hvad du finder i bageriet, er økologisk, og stedet henter sine råvarer til brød og bagværk hos lokale producenter som Kornby Møller. Menukortet er samtidig inspireret af sæsonens råvarer, og består både af klassiske ting som surdejsbrød og rugbrød samt bagværk, der udfordrer det mere gængse bagværk – eksempelvis med croissanter med mandel og rabarber.

Adresse: Banegårdspladsen 4, 8000 Aarhus
Læs mere her.