fransk bistro københavn indre by tatar muslinger snegle creme brulee citrontærte
© Pastis

Fransk restaurant i København: De bedste spisesteder

Tatar, snegle, citrontærte, løgtærte og chevre chaud tilsat gode, tunge vine. Det franske køkken byder på en lang række af lækre retter, og heldigvis kan mange af dem fås i hovedstaden. Vi guider her til de bedste franske restauranter i København.

Vietnamesisk, italiensk, mexicansk, thai, sushi, indisk og mange, mange flere. Der findes efterhånden ikke det internationale køkken, du ikke kan opstøve på den københavnske madscene – og det franske køkken er selvfølgelig ingen undtagelse.

Det er retter som tatar, moules frites, snegle – eller escargots, som man ville sige på fransk – chevre chaud, crepês suzette og profiteroles, vi særligt kender fra det rustikke, franske køkken. Heldigvis behøver du ikke tage turen sydpå, før du kan sætte tænderne i de lækre retter: København bugner nemlig med franske restauranter, hvor du kan få en god og autentisk madoplevelse – næsten som sad du på en lille skjult perle i Provence.

Herunder guider vi til de bedste franske restauranter, du kan opstøve i København – og der er gode bud, uanset om du er ude efter en god frokost eller en lækker middag, og hvad end du befinder dig på Nørrebro, Vesterbro, Frederiksberg eller i Indre by.

Silberbauers Bistro: Afslappet og autentisk fransk restaurant på Nørrebro

Rødternede duge, et gulv-til-loft vinskab og simple, rustikke omgivelser. Du er ikke er sekund i tvivl om, at lokationen er en fransk bistro, når du træder ind på Jægersborggades populære franske spisested. Men ikke på en selvhøjtidelig og forfinet måde – det er i højere grad en afslappet stemning, der emmer af fransk landcharme, vi taler om. Den røde tråd fortsætter selvfølgelig også over i det håndskrevne menukort, som skifter fra dag til dag, men hvor du altid finder en lang række autentiske retter såsom snegle, den provencalske løgtærte pissaladière og fransk citrontærte, som passer perfekt med et af bistroens glas naturvine.

Adresse: Jægersborggade 40, 2200 København N
Læs mere her.

fransk bistro nørrebro restaurant
© j.hedemann / Silberbauers Bistro

Maison: Eksklusiv og klassisk fransk restaurant i Indre by

Der er skruet helt op for den franske elegance hos den smukke, franske restaurant Maison i Indre by – og det gælder både hvad indretning og menukort angår. Menukortet er klassisk fransk, hvilket vil sige, at du finder alt fra traditionelle retter som fois gras og paté til de mere folkepopulære retter såsom tatar og peberbøf. Med sin elegante franske stil indbyder restauranten til timevis af snak, og derfor kan du med fordel også kaste dig over dessertkortet, hvor du finder lækre retter som crepês suzette og profiteroles, men også det imponerende vinkort, der vil falde i god jord hos vinkendere.

Adresse: Dronningens Tværgade 43, 1302 København K
Læs mere her.

Maison fransk indre by tatar snegle foie gras
© Maison

Brasserie Prins: Afslappet og traditionel fransk restaurant på Vesterbro

Byens nye stjerne på den kulinariske stjernehimmel er kommet godt fra start: Brasserie Prins er nemlig på alles læber for tiden. Menukortet er fransk med stort F; vi snakker lækre, tunge og meget smagfulde retter. Selvom det nok er de færreste, der kan nikke genkendende til hele menukortet, kan du roligt kaste dig ud i endnu ikke velkendte retter: Holdet bag det franske køkken har nemlig mere end styr på de traditionelle smage og teknikker. Med i prisen får du også betjening i øjenhøjde og helt casual stemning, og før du ved af det, har du nemt brugt hele din aften på Vesterbros nye franske perle.

Adresse: Gammel Kongevej 33, 1610 København V
Læs mere her.

bistro fransk restaurant vesterbro københavn
© Theis Mortensen / Brasserie Prins

Esmée: Byens måske mest fotograferede franske restaurant i Indre By

Et af Københavns nyere – og bestemt mere fotograferede – spisesteder må utvivlsomt være Esmée i Indre by. Den franske restaurant har fået god medvind, hvilket må siges at være mere end i orden, når man har retter som pasta med hummer, franske hvide asparges med vagtelæg og mandelmousse, grillede lammechops og ceviche på hamachi på menukortet. Husk dog også at gøre plads til restaurantens populære (og fotogene) soft ice. Med sin lyse, eksklusive indretning med tunge marmorborde og velourlænestole er der bestemt kræset for æstetikken hos Esmée, og det afspejler sig i såvel den smukt anrettede mad og det brede udvalg af lækre glasvine, der giver rig mulighed for at prøve lidt af hvert af de gyldne dråber.

Adresse: Kongens Nytorv 8, 1050 København K
Læs mere her.

fransk restaurant indre by hummer champagne soft ice østers
© Esmée

Pastis: Franske favoritter på en af Indre Bys sikre og klassiske restauranter

En af de ikke helt nye, men ikke desto mindre altid sikre (og fyldte) franske restauranter i København, må være den midt på Gothersgade: Pastis. Hvad end du er til blot en enkelt ret eller en fuld tre-retters fransk bistromenu, vil der med stor sandsynlighed være noget at komme efter på menukortet, der byder på alt, hvad du kan forstille dig af franske klassikere lige fra snegle og muslinger til tatar, franske oste, braiseret kanin og alt derimellem. Derfor kan du selvfølgelig også slutte af på retter som crème brûlée, profiteroles og citrontærte. Kort sagt: Pastis tilbyder alt, hvad det franske hjerte begærer, med ægte fransk bistro-stemning.

Adresse: Gothersgade 52, 1123 København K
Læs mere her.

fransk bistro københavn indre by tatar muslinger snegle creme brulee citrontærte
© Pastis

Restaurant Polly: Stilfuld restaurant med fransk-inspireret køkken på Frederiksberg

Det er både stilrene rammer og et stilrent gastronomisk udtryk, der møder dig hos den populære Restaurant Polly på Frederiksberg. Maden er inspireret af det franske køkken, og derfor finder du både franske klassikere på menukortet, men også retter med blot franske referencer. Mens dagskortet byder på frokostklassikere såsom eggs benedict og croque monsieur og madame, finder du på aftenkortet franske kendinge som tatar, ansjoser, den franske butterdejsfavorit vol-au-vent og ikke mindst french toast til den søde tand. Ligesom du også finder retter som risotto med ærter og trøffel, der ikke udelukkende emmer af det franske køkken, er også indretningen mere stilren og simpel end hos de traditionelle franske bistroer, men det gør bestemt ikke oplevelsen mindre autentisk fransk.

Adresse: Gammel Kongevej 96, 1850 Frederiksberg
Læs mere her.

fransk restaurant frederiksberg tatar french toast egg benedict croque madame monsieur
© Restaurant Polly

Bistro Grimal: Restaurant med rustikt fransk køkken på Vesterbro

Simpelt, rustikt, fransk. Det er præcis, hvad du kan forvente af såvel menukort som omgivelser hos Vesterbros nye franske bistro midt på Istedgade. Menukortet består af autentiske franske retter, som er fyldt med smag og godt tunge, ligesom vi kender dem fra det franske køkken. Der er rig mulighed for at prøve retter af, du aldrig har smagt før – og er du alligevel mere til de velkendte retter, er der selvfølgelig også mulighed for at bestille tatar og hvide asparges med hollandaise. Én ting er sikkert: mere fransk bliver det næsten ikke midt på Vesterbro.

Adresse: Istedgade 128, 1650 København V
Læs mere her.

bistro fransk restaurant vesterbro tatar
© Bistro Grimal

Ravage: Velkendt restaurant med alle de populære franske klassikere i Indre by

Der er vist efterhånden få, der ikke kender den franske bistro med den bordeauxrøde facade, som ligger midt på Kongens Nytorv. Men det er selvfølgelig heller ikke uden grund, at den franske restaurant Ravage efterhånden er bredt kendt på den gastronomiske scene. Med sin placering er stedet det perfekte spot til en lun sommeraften, hvor du kan nyde alt fra alverdens friske skaldyr, franske snegle og gratineret gedeost som forret til rørt tatar, moules frites og steak bearnaise til hovedret, alt imens du mærker byens summen fra et af de hyggelige franske cafésæt udenfor.

Adresse: Kongens Nytorv 16, 1050 København K
Læs mere her.

tatar moules frites ravage indre by fransk bistro
© Ravage