Poké Bowls København
© Olioli

Her skal du spise poké bowls i København

Poké bowls, der er en hawaiiansk madtrend, er både smukke, sunde og delikate. Vi guider til de bedste steder, du kan få lækre poké bowls i København.

De bedste poké bowls i København

De farverige og sunde poké bowls har for længst indtaget den københavnske madscene, og med god grund: En lækker poké bowl er både velsmagende og fyldt med nærende grøntsager, og så er det et oplagt måltid til både frokost og aftensmad, og så kan du få poké bowls for enhver smag – uanset om du er kødspiser eller foretrækker vegetarisk eller vegansk mad.

Poké bowls har sine rødder i Hawaii, da poké er en tradtionel hawaiiansk ret, som består af fintskåret fisk og grøntsager med ris i en skål. Siden rettens opblomstring er der dog blevet udviklet flere forskellige varianter, som efterhånden fås mange steder i vesten.

Hvis du endnu ikke har smagt en poké bowl, så er det på tide. Her guider vi til de bedste steder at bestille en mundvandsfremkaldende poké bowl i København.

Olioli poké bar København
© Instagram / @oliolipokebar

Olioli: Den traditionelle poké bowl i København

For nogle år siden slog Olioli dørene op til Danmarks første poké bowl-bar på Frederiksberg. Siden har Olioli også åbnet restauranter i blandt andet København K, Østerbro og Amager.

Hos Olioli kan du enten vælge en af de seks standard bowls med eksempelvis and, laks eller kammusling, som er blandet med sprøde grøntsager og lækre dressinger. Du kan også vælge selv at mikse en poke bowl af de friske råvarer. Menuen byder også på velsmagende smoothies og sides som sprøde tempurarejser, saftige kyllingekødboller, tangsalat og kimchi. Er du på udkig efter en klassisk, lækker poké bowl i København, er Olioli stedet.

Adresser: Find din nærmeste Olioli her.
Læs mere her.

Maui poké bar København
© Instagram / @mauicph

Maui: Poké bowl-bar med flere lokationer i København

Maui har sloganet 'pacific power food', og det er præcis, hvad du finder hos den københavnske poké bowl-bar. På menukortet er der ti forskellige poké bowls med blandt andet laks, tun, kyllingekødboller eller en vegansk version med tofu – alle sammen proppet med friske råvarer og lækre toppings som tangsalat, edamamebønner og syltet ingefær. De to ejere, Youssef Ramy og Milan Damjanovic, har inden åbningen af Maui Poke rejst verden rundt for at studere de forskellige variationer af poké bowls med henblik på at udvikle deres egne signatur-bowls.

Når du besøger Maui Poké, bør du også smage deres hjemmelavede økologiske lemonade.

Adresser: Find din nærmeste Maui her.
Læs mere her.

Poke Poke: Poké bowls til kødelskeren og vegetaren

Hvis du er frisk på nogle anderledes smagskombinationer, er Poke Poke det oplagte sted at spise din poké bowl. Poke Poke ligger i hjertet af København, og på menukortet finder du både sprøde grøntsager, ris, frisk fisk og mørt kød. Prøv for eksempel deres 'the epic epic beef'-poké bowl med ribeye, foie gras og trøffelbølgehatte. Hvis du er vegetar, er der også noget for dig – blandt andet 'the veggie veggie' med tofu, Shoyu-sauce, avocado, sæsonens blandede grøntsager og Nori.

Adresse: 4-6 Vestergade, 1456 København K
Læs mere her.

Royal Poké & Tea: Poké bowls og bubble tea på Vesterbro

På Vesterbrogade finder du Royal Poké & Tea, hvor du ikke blot kan få serveret et væld af velsmagende poké bowls med alt fra fisk til tofu, men også søde bubble teas til at akkompagnere maden. Er sulten ekstra stor, har du også mulighed for at vælge mellem flere starters – blandt andet gyoza, forårsruller og tempurarejer som en lækker indledning til din poké bowl.

Adresse: Vesterbrogade 6C, st., 1620 København V
Læs mere her.

42Raw: En ny fortolkning af 'raw food'

Hos 42Raw, som har flere beliggenheder rundt omkring i København, er filosofien, at mad skal serveres i sin mest naturlige tilstand – en slags nyfortolkning af 'raw food'-trenden. På menukortet finder du tre forskellige slags poké bowls, herunder poké bowls med laks, kylling eller udelukkende grøntsager, som ligger på en bund af hvide ris og er toppet med blandt andet avocado, tangsalat samt ponzu- eller gomadressing. Til din poké bowl kan du nyde en lækker juice eller proteinmilkshake.

Adresser: Find din nærmeste 42Raw her.
Læs mere her.