indisk vesterbro københavn
© Al-Diwan

Indisk mad: Her er de bedste restauranter i København

Kan du heller ikke få nok af butter chicken, chicken tikka masala og dhal? Så bør du kende disse indiske restauranter i København.

Indisk mad i København

Der findes efterhånden ikke det internationale køkken, du ikke kan opstøve i København. Det gastronomiske udbud spænder nemlig lige fra det populære italienske køkken og det mexicanske til det vietnamesiske, thailandske, japanske og mange, mange flere.

Et køkken, som i den grad også er blevet populært i det københavnske madbillede, er det indiske, der er kendt for smagfulde retter som butter chicken, chicken tikka masala, dhal, naanbrød og indisk curry. Herunder guider vi til de bedste indiske restauranter i København, hvor du kan få en smagsprøve på det lækre indiske køkken.

indisk københavn butter chicken
© B'india

B'india: Autentisk indisk mad til gode priser flere steder i København

Hvad der tilbage i 2003 startede med blot en enkelt restaurant på Østerbro, er i dag et af Københavns mest kendte indiske spisesteder med hele seks restauranter fordelt rundt omkring i hele Storkøbenhavn. B'indias grundlægger Amer Sulman er selv vokset op i det nordlige Indien, og derfor bygger stedets lækre indiske retter også på gamle autentiske opskrifter fra Sulmans egen barndom. På det meget brede menukort finder du alt det bedste fra det indiske køkken – og så er priserne desuden meget fair.

Adresse: Find en B'india nær dig her.
Læs mere her.

indisk københavn vesterbro
© Urban Indian

Urban Indian: Hip indisk restaurant på Vesterbro

Et af Københavns mere hippe indiske restauranter er Urban Indian. Ikke nok med at restauranten er virkelig smukt indrettet, så er stedet også kendt for at lave lækre (og flotte) cocktails, der matcher det indiske menukort. Du skal til gengæld ikke være ubeslutsom, når du tager på Urban Indian – menukortet er nemlig virkelig bredt, men også fyldt med tiltalende retter, lige fra side dishes til desserter.

Adresse: H. C. Andersens Blvd. 13, 1553 København V
Læs mere her.

indisk vesterbro naan kødbyen
© Bollyfood

Bollyfood: Indisk mad i farverige og festlige omgivelser på Vesterbro

Du kan ikke blive i andet end godt humør, når du træder ind i de rustikke slagteribygninger i Kødbyen, hvor Bollyfood holder til. Ikke nok med at indretningen skriger af fest og farver, så gør også den søde betjening en stor indsats for, at du føler dig godt tilpas. Hvis du lægger vejen forbi Bollyfood, kan du med fordel prøve deres special thali, hvor du får en gastronomisk rundtur i stedets lækre menukort.

Adresse: Slagterboderne 10, 1716 København V og Østerbrogade 89, 2100 København Ø
Læs mere her.

Rangoli: Autentisk indisk restaurant i hyggelige rammer i Indre by

Er du på udkig efter god indisk mad i hyggelige og afslappede omgivelser, hvor du kommer helt ned i gear, er Rangoli i Indre by stedet for dig. Alt fra de smagfulde indiske retter, som serveres på farverigt service, til stemningen i rummet, der emmer af charme, er gennemført. Stedet tilbyder både lækre indiske snacks, mindre (men stadig mættende) forretter og ikke mindst en bred vifte af hovedretter – hvor der især er gode muligheder, hvis du ønsker et vegetarisk måltid.

Adresse: Store Kongensgade 72, 1264 København K
Læs mere her.

indisk vesterbro københavn
© Al-Diwan

Al-Diwan: Indisk restaurant med imødekommende betjening på Vesterbro

Midt på Vesterbrogade finder du en klassiker inden for det indiske køkken: nemlig restauranten Al-Diwan. Når du træder ind på spisestedet, mødes du af hvide duge og lys i stagerne, men stemningen er helt afslappet og uformel, og den imødekommende betjening gør alt for, at du får en dejlig aften. Menukortet spænder fra A til Z, så der er ikke den ret, du ikke kan finde. Bestil deres tandoori naan med hvidløg – det vil du ikke fortryde. Og én ting er sikkert: Du går ikke sulten fra Al-Diwan.

Adresse: Vesterbrogade 94, 1620 København V
Læs mere her.

indisk vesterbro københavn
© Tandoori Masala

Tandoori Masala: Indisk restaurant på Vesterbro og Nørrebro

Der er skruet op for autenciteten hos Tandoori Masala – og det er både hvad den hyggelige indretning og de smagfulde retter angår. Generelt er der styr på smagene hos restauranten, der også er en af de erfarne indiske spisesteder i København: Stedet på Vesterbro har nemlig ligget der siden år 1999. Hvis der stadig er plads i maven, efter du har spist dig gennem de lækre, solide hovedretter, kan du med fordel forsøde oplevelsen med stedets hjemmelavede indiske is med pistacienødder og mandler til dessert.

Adresse: Halmtorvet 5, 1700 København V og Nørrebrogade 35, 2200 København N
Læs mere her.

indisk take away københavn frederiksberg
© Ginger take away

Ginger takeaway: Indisk takeaway med gode vegetariske muligheder på Frederiksberg

Det indiske køkken er kendt for sine mange kødretter, men hos Ginger takeaway midt på Frederiksberg er sagen lidt en anden. Selvom du på det overskuelige menukort finder lækre kødretter, er idéen bag det indiske takeaway-sted at sætte de vegetariske retter i fokus. Derfor er stedet oplagt, hvis du ønsker vegetariske eller veganske retter – men spiser du kød, kan deres butter chicken bestemt også anbefales. Kokkens opskrift på den kendte ret – som også er stedet mest populære – har han nemlig brugt lige siden 1990'erne.

Adresse: H.C. Ørstedsvej 37b, 1879 Frederiksberg
Læs mere her.