© Mammis Gelato

Is: Her er de bedste isbutikker i Århus

Århus byder på et væld af lækre isbutikker, hvor du kan få serveret alt fra klassisk flødeis til vegansk is og sorbet. Vi guider dig her til, hvor du finder den bedste is i Århus.

Is i Århus

Cremede flødeis eller friske sorbeter. Der findes ikke meget, der kan slå en kølende is på en varm sommerdag i Smilets by. Vi har samlet en guide til vores favorit-isbutikker i Århus – og på listen over Århus’ bedste is finder du alt fra gamle klassikere og nye skud på stammen.

Der er helt sikkert nok til enhver smag på listen, så uanset om du er til traditionelle flødeis eller nye smage og veganske alternativer, bliver du ikke skuffet. Det kan næsten kun gå for langsomt med at komme afsted og få smagt de bedste is, som Århus har at byde på - uanset om du har været forbi alle isbutikkerne, eller stadig mangler et par stykker på listen.

Husk også at tjekke vores guides til de bedste bagerier i Århus og de bedste restauranter i Århus.

Find den lækreste is i Aarhus her.
© Mammis Gelato

Mammis Gelato: Familiedrevet isbutik i hjertet af Århus

Ideen til den familiedrevne isbutik Mammis Gelato kom efter en tur til Italien. Her fik mor og datter idéen om at videreformidle en ægte italiensk gelato baseret på gamle traditioner og gode råvarer fra hele verden til danskerne. Resultatet er blevet en skøn og cremet gelato, og de lange køer foran butikken, der ligger i hjertet af Århus, vidner om, at århusianerne er svært begejstrede for den lille isbutik.

Adresser: Rosensgade 34, st. tv., 8000 Århus og Jægersgårdsgade 66, 8000 Århus
Læs mere her.

Dolce Vita

Dolce Vita: Klassisk italiensk isbutik i Århus

Dolce Vita er en klassisk italiensk isbar, der ligger flere steder i skønne Århus. Isen fremstilles efter italienske håndværkstraditioner og originale opskrifter. Du kan få alt fra frisk, let frugtsorbet til cremet, mørk chokoladeis. Tag lidt med hjem til familie og venner eller nyd den med en god espresso i butikken eller to go. Prøv blandt andet deres cremede hvide chokolademousse, som har konsistens af en is- og guf-kombination.

Adresse: Dagmar Petersens Gade 66, 8000 Århus C
Læs mere her.

Paradis is

Paradis: Iskæde med cremet is i Århus

Den første Paradis-isbutik åbnede i 2000, og siden da er det gået rigtig stærkt. De fleste kender til denne lækre isbutik, der serverer frisk sorbet, mælkeis og meget mere. Isen er blevet tilpasset os danskere ved blandt andet at minimere fedtindholdet og benytte friske og naturlige råvarer. Paradis byder også på flere veganske smagsvarianter, og uanset hvilken type is, du vælger, er kvaliteten i højsædet hver dag, og isen har en cremet konsistens og fantastisk smag.

Adresse: Find din nærmeste Paradis her.
Læs mere her.

Få en lækker is i Aarhus
© Social Foodies

Social Foodies: Økologisk og bæredygtig is i Århus

Hos Social Foodies er alle ingredienser nøje udvalgt ud fra parametrene smag, økologi og bæredygtighed. Social bæredygtighed er en kerneværdi hos firmaet, der gennem en række projekter sikrer både uddannelse og arbejdspladser for socialt udsatte i Danmark og Afrika. Eksempelvis kommer chokoladen til firmaets produktion fra deres egen fabrik i Sydafrika, hvilket bidrager til lokal økonomisk vækst samt skaber gode jobs for udsatte i Cape Towns slumområder. Hos isbutikken finder du et væld af lækre smagsvarianter, for eksempel hibiscus, hindbær, citron, mint og saltkaramel.

Adresse: M. P. Bruuns Gade 60, 8000 Århus C
Læs mere her.

Okkels is er blandt de bedste isbutikker i Århus.

Okkels is: Is i Århus efter egen opskrift

Okkels er en skøn isbutik beliggende i blandt andet Risskov, der har specialiseret sig i hjemmelavet is efter en egenudviklet opskrift. De fleste af deres råvarer importeres fra Italien, der som bekendt af berygtet for at producere noget af verdens bedste is. Isen bliver fremstillet på økologisk letmælk, yoghurt eller vand og har derfor et meget lavt fedtindhold. Der er minimal brug af farvestoffer og konserveringsmidler, og isen er altid frisklavet. Okkels is rykker også gerne ud med deres isvogn til fester og arrangementer, og laver også islagkager, milkshakes og varme drikke, der kan nydes med isen.

Adresse: Find din nærmeste Okkels is her.
Læs mere her.

© @ishuset

Ishuset Marselisborg Havn: Lækker is i idylliske omgivelser

Nede på Marselisborg Havn kan du, udover at beundre de mange sejlbåde, også få en af Århus’ absolut bedste is. Ishuset har været en del af lystbådehavnen siden 2003, og laver håndlavet italiensk is. Prøv blandt andet de mange varianter af både cremede mælkeis, smagfulde sorbeter og sukkerfrie is. Foruden klassikerne byder ishuset også på lidt vildere smage som alt fra kanel, tiramisu og chai latte til frugtige blomme og stikkelsbær.

Adresse: Marselisborg Havnevej 42, 8000 Aarhus C
Læs mere her.

© @popsicleaarhus

Popsicle: Lækre ispinde hos Aarhus Street Food

Popcicle holder til hos det populære streetfood marked midt i Århus. Boden ligger som noget af det første du møder i indgangen, og tilbyder lækre hjemmelavede ispinde, der smager ligeså godt som de ser ud. Sortimentet ændrer sig efter sæson og humør, men disken rummer altid et minimum af 15 forskellige lækre ispinde, der er dekoreret med alt fra overtrukket chokolade og bær til M&M’s og skumfiduser.

Adresse: Ny Banegårdsgade 46, 8000 Aarhus C
Læs mere her.