© Niklas Vindelev

Madguide: Her skal du spise på Heartland festival

Årets Heartland festival løber af stablen 2.-4. juni i smukke omgivelser ved Egeskov slot på Fyn. Heartland er kendt for at kombinere musikken med talks, kunst og ikke mindst en madscene, der er langt mere avanceret end gængs festivalspise som dåsemad og cowboytoast. Vi guider dig her til 5 spisesteder, du ikke må gå glip af.

Tasteland

Madscenen Tasteland er Heartlands gastronomiske hjerte. Gennem workshops kan du lære, lege og lave mad med nogle af Danmarks førende gastronomer.

Du kan blandt andet møde Frederikke Legaard, kunstner og tidligere Bagedyst-vinder, der lægger sin vej forbi Tasteland, hvor hun vil hylde den danske kartoffel.

Heartland Skaldyrsbar x Bleu

I skaldyrsbaren vil der blive serveret en blanding af fisk og skaldyr samt det legendariske Heartland skaldyrsfad. Maden er tilberedt af Edward Lee, som tidligere har været kok på Michelin-restauranten Jordnær.

Langbordsmiddag med Christian Bøjlund

Bøjlund har tidligere samlet århusianske borgere om fællesspisninger på månedlig basis, og uanset hvor han tryller, står maden som samlingspunkt.

I ugen op til årets Heartland festival inviteres 30 borgere fra kommunen med i køkkenet, hvor de vil forberede middagen af lokale råvarer efter et 80/20-princip, hvor højst 20 procent af ingredienserne er animalske. Aftenens værter ved langbordet er de 30 borgere, som dækker op med værternes eget service på plænen foran slottet.

Heartland Banquet: Tawlet x Ved Stranden 10

Oplev den verdenskendte restaurant Tawlet fra Beirut, der gæster Heartland Banquet med kærlighed, mad og fællesskab. Her vil lokale kvinder fra Beirut servere libanesiske egnsretter baseret på friske, sydfynske råvarer. Tawlet bliver den første internationale restaurant til at stå for menuen på Heartland Banquet.

Restaurant Moment

Den anerkendte restaurant Moment rykker fra Djursland til Egeskoven for en stund. En enestående mulighed for at smage Eigil Christensen og Moments grønne univers og fermenterede saftmenu.

Ud over en lang række gourmetmiddage kan du svinge vejen forbi madboderne Gasolin Grill, Heartland Bakery, Summerbird og Saito CPH.

Læs mere om Heartlands madscene og program på Heartlandfestival.dk.