Maria Kaas: Her spiser jeg om sommeren i Århus

Bor du i Århus, eller skal du forbi i løbet af sommeren? Du kender måske allerede Maria Kaas, som til daglig inspirerer 16.000 følgere på sin Instagramprofil. Her kommer hun med sin anbefaling til et spisested, du ikke må gå glip af, hvis du lægger vejen forbi smilets by.

Facetune_15-06-2022-14-40-10

Facetune_15-06-2022-14-40-10

© Maria Kaas Sørensen

Hvad er din bedste restaurantanbefaling, hvis man holder ferie i det danske sommerland?
"Jeg kunne vælge mange steder og byer, men hvis man kommer forbi Århus, er Latinerkvarteret et besøg værd. Her findes byens bedste shoppegader og lækre spisesteder, og hvis man er til totalt lowkey stemning, så skal man besøge spisestedet Kolo. De har et dejligt spot udenfor (og de fineste omgivelser indenfor). Her summer af byens liv, og på en varm sommeraften er du garanteret god stemning. I gaden ligger også Ganni og S.T. Valentin, hvis I vil slå jeres besøg sammen med en shoppetur.”

Hvornår kom du på Kolo første gang?
"Kolo er forholdsvist ny for mig. Jeg har for vane at besøge de samme steder, så jeg nyder virkelig at have fundet et 'nyt' lille spot. Stemningen er altid god, og personalet er super søde. Desuden er de skarpe på naturvin, maden laves ud fra det, der er i sæson, og så har de en vanvittigt god cider.”

Hvad gør stedet til noget særligt?
"For os er det hurtigt blevet et hyggeligt samlingssted for venner og familie. Personalet er altid søde og klar på en lille sluder, så man føler sig hurtigt hjemme og tilpas der. Deres indretning er også super fin med en skæv kant, og så er lokationen bare virkelig god: Du sidder nemlig midt i Latinerkvarteret, men er samtidig gemt lidt væk. Derudover elsker jeg, at deres mad og drikke er noget særligt, som man ikke får alle steder.”

Hvad bestiller du, når du er her?
"Deres cider, naturvin og Kolo-babs (som er fladbrød med forskellig lækker topping). Så kan du læne dig tilbage eller slå benene op og bare nyde livet. Der er ingen fine fornemmelser, bare ren afslapning.”

ADRESSE
Guldsmedgade 32, 8000 Århus C
Læs mere om Kolo her.