asiatisk nørrebro hanzo madklubben ny restaurant © Hanzō

Nye restauranter i København: Her skal du spise dit næste måltid

Har du brug for at prøve et nyt sted af, næste gang du skal ud og spise i København? Vi har fundet seks nye restauranter i København, som du med fordel kan føje til din liste over spisesteder, der skal opleves.

Nye restauranter i København

København er et rent slaraffenland for de madglade og gastronomi-interesserede. Selvom vores hovedstad allerede er propfyldt med lækre restauranter og hyggelige vinbarer, betyder det heldigvis ikke, at der ikke er plads til nye spillere på den gastronomiske scene. Det vrimler nemlig stadig frem med nye restauranter, brunchsteder og bagerier, som blot venter på at blive afprøvet.

Nedenfor har vi listet en række af de nye restauranter i København, som enten er åbnet for nylig, eller som du kan se frem til at besøge snart.

Alternativt kan du udforske nogle af Københavns andre lækre (og velkendte) gastronomiske tilbud, der tæller alt fra thai-restauranter til italienske spisesteder, pizza-steder, bagerier og kaffebarer.

ny restaurant indre by theo
© Theo

Restaurant Theo: Deleretter inspireret af europæiske storbyer i Indre by

Det er ikke helt ukendte folk, der står bag restauranten Theo, som åbnede i slutningen af 2021. Bag en af Københavns nyeste gastronomiske skud på stammen står nemlig holdet bag Bib Gourmand-restauranten Norrlyst. Menukortet hos Theo består af en række både større og mindre retter – oplagte til deling – og fælles for alle de innovative smagssammesætninger er, at de er inspireret af kokkeholdets favorit-spisesteder i henholdsvis Paris, London, Barcelona, Stockholm og Berlin. Måske du har hørt om stedets allerede meget omtalte kugleformede brød med krydderurter og hvidløg? Det er helt klart et besøg værd!

Adresse: Skindergade 29, 1159 København K
Læs mere her.

Restaurant Jatak: Hypet og velanmeldt ny restaurant på Nørrebro

"Det her sted går helt amok. Du bør booke bord, nu.” Sådan har den berømte kok René Redzepi udtalt sig om restauranten Jatak, da han på sin Instagram delte sin begejstring for den nyåbnede restaurant på Nørrebro, og med kokkens – samt en lang række madmediers – blåstempling af stedet er der nok ingen tvivl om, at Jatak er et besøg værd. Det er tidligere Relæ og Noma-kok Jonathan Tam, som er herren bag restauranten, hvis menukort er inspireret af det asiatiske – mere præcist det kantonesiske – køkken. Menuen er baseret på lokale råvarer, som er i sæson, og derfor skifter den også forholdsvist hyppigt.

Adresse: Rantzausgade 39, 2200 København N
Læs mere her.

propaganda asiatisk nye restauranter københavn vesterbro
© Mark Dexter

Restaurant Propaganda: Uformel stemning og koreanske retter på Vesterbro

På adressen, hvor du tidligere kunne sætte tænderne i italienske deleretter hos Spaghetteria, åbnede i slutningen af 2021 en restaurant samt vinbar og -handel Propaganda. Stedet åbner allerede klokken 12, og tanken er, at alt fra et par hurtige retter og et enkelt glas vin over disken på hverdage til lange aftener for større selskaber på weekendaftener er muligt. Derfor kan du hos Propaganda forvente uformel og uhøjtidelig stemning i øjenhøjde, samtidig med at stedet serverer simple, men ultra skarpe og super lækre koreansk inspirerede småretter. Alt i alt er det mere end forståeligt, at Propaganda allerede er på læberne hos de fleste gastronomiske kendere.

Adresse: Vester Farimagsgade 2, 1606 København V
Læs mere her.

asiatisk nørrebro hanzo madklubben ny restaurant
© Hanzō

Hanzō: Asiatisk til rimelige penge på Nørrebro

Det er ikke en helt ny dreng i klassen, der i februar åbnede på en af Nørrebros bedste placeringer. Madklub-restauranten Hanzō er nemlig allerede at finde på både Vesterbro og Frederiksberg. Det gør dog ikke nyheden ringere af den grund: Den populære restaurant er nemlig ofte booket, så mon ikke restaurantåbningen er til glæde for mange fans af det asiatiske køkken. Hanzō er kendt for sit lækre og alsidige asiatiske menukort, der tæller velkendte retter som bao buns, karryretter, forårsruller og nudelsalater, som desuden serveres til meget rimelige penge. Den nye placering har udsigt direkte ned til Søerne, og derfor kan vi allerede nu se frem til de lidt varmere forårsdage, hvor restauranten lover udeservering og god stemning.

Adresse: Sortedam Dossering 5, 2200 København N
Læs mere her.

© Bistro Grimal

Bistro Grimal: Oldschool og klassisk treretters menu på Vesterbro

Forret, hovedret og dessert. Det er, hvad du kan forvente af menukortet på den nyåbnede Bistro Grimal på Vesterbro, som er åbnet af folkene bag Polly, Frank og Sol & Luna. Spisestedet vil gøre op med deleretter og social dining, som ellers nærmest er blevet synonym med samtlige menukort i København. Konceptet er heller ikke så entydigt, som vi ellers er vant til, når vi bestiller bord på en italiensk eller asiatisk restaurant – restauranten vil nemlig ikke sætte sig selv i kasse, men vil derimod gerne have mulighed for at hente inspiration fra forskellige køkkener, alt efter hvad lysten er til. Du kan altså forvente alt fra dansk til fransk og engelsk på menuen, der består af et overskueligt og fristende udvalg af snacks, forretter, hovedretter og desserter.

Adresse: Istedgade 128, 1650 København V
Læs mere her.

gemini vesterbro ny restaurant
© Restaurant Gemini

Restaurant Gemini: Nordisk køkken og panoramaudsigt over Søerne på Vesterbro

Synes du også, at 180 graders panoramaudsigt over Søerne tilsat et lækkert nordisk inspireret måltid lyder tiltalende? Så er du nok også en af dem, der glæder sig til, at Restaurant Gemini åbner 10. marts 2022. Som med ovennævnte Restaurant Theo kan også Geminis rødder spores tilbage til folkene bag Norrlyst, så mon ikke der er gode ting i vente. Menukortet er inspireret af det nordiske køkken, og du kan både få en bid af Gemini til frokost, hvor stedet serverer klassisk smørrebrød, samt til aften, hvor du finder sammensatte menuer og enkelte a la carte-retter. Vi er både spændte på at smage retterne og ikke mindst på at se udsigten, som kan nydes for enden af Søerne ved siden af Planetarium.

Adresse: Gammel Kongevej 10, 1610 København V
Læs mere her.