© @atelierseptember

Vegetarisk restaurant i København: Her er de bedste caféer og andre spisesteder

Flere vegetariske restauranter stormer frem i København, og alle byder de på lækker, grøn mad med grøntsager i fokus. Vi guider dig her til de bedste vegetariske restauranter og caféer i København netop nu.

Vegetariske restauranter 2021

København byder på rigtig mange gode restauranter og caféer, hvor du kan finde lækre retter fra både det thailandske, italienske og mexicanske køkken – og naturligvis meget, meget mere.

Lige nu er der også et større udbud af vegetariske og veganske restauranter i København end nogensinde før, og du kan her finde et utal af smagfulde retter til både morgenmad, frokost og middag.

Skal du ud og spise, og mangler du inspiration til en lækker vegetarisk restaurant, café eller et andet spisested, guider vi dig her til de bedste vegetariske spisesteder i København netop nu.

© @baka.d.busk

Baka d’Busk: Vegetarbistro på Nørrebro

Hos den vegetariske restaurant Baka d'Busk er grøntsagerne i fokus. Retterne er enkle, men stedets dygtige kokke formår at trylle med sæsonens grøntsager, så de fremstår lækre og smagfulde. Menuen skifter fra dag til dag, og det kan være særligt sjovt at aflægge den vegetariske restaurant i København et besøg om søndagen, hvor der bliver freestylet med de overskydende grøntsager fra den forgangne uge. Restauranten er kun et par år gammel, men har allerede fået smidt et hav af stjerner og hjerter efter sig af en række anmeldere.

Adresse: Rantzausgade 44, 2200 København N
Læs mere her.

© @veveretaurant

VeVe: Anmelderrost vegetarisk verdenskøkken

Et smukt, gammelt pakhus danner rammen for Kiin Kiins nye vegetariske restaurant i København. VeVe byder på en simpel tavlemenu med seks snacks og seks forskellige serveringer, som repræsenterer mad fra alle verdenshjørner, og sæsonen dikterer, hvad der serveres. Nyd hele den vegetariske menu i hyggelige rammer, hvor der er fokus på kvalitet og en god oplevelse.

Adresse: Damfærgevej 7, 2100 København Ø
Læs mere her.

© @42raw

42Raw: Vegetariske bowls og burgers i København

Hos 42Raw byder menuen ikke kun på vegetariske og veganske retter – du kan også finde glutenfri og laktosefri alternativer. Deres filosofi er, at mad skal serveres i sin mest naturlige tilstand – en slags nyfortolkning af ‘raw-food’-tendensen – og på menukortet finder du alt fra sandwiches og bowls til en lækker burger baseret på en plantebøf. Du kan finde 42Raw flere forskellige steder rundt omkring i København.

Adresse: Find din nærmeste 42Raw her.
Læs mere her.

© @mahallecph

Mahalle: Mellemøstligt køkken med vegetariske muligheder

Hos den hyggelige restaurant Mahalle er du sikret en autentisk smagsoplevelse, der sender dine sanser direkte til Mellemøsten. Mahalle er kendt for sin traditionsrige mad, herunder libanesiske favoritter som for eksempel falafelsalat og arabisk fladbrød, og på menukortet finder du overvejende vegetariske retter. Maden serveres på smuk, klassisk mellemøstlig keramik, så et besøg på Mahalle vil altid være en oplevelse for alle dine sanser.

Adresse: Bl.a. på Rolighedsvej 15, 1958 Frederiksberg
Læs mere her.

© @atelierseptember

Atelier September: Hverdagsmad med tråde til fine dining

I et tidligere galleri i Indre By i København finder du den fantastiske café Atelier September, som har flere vegetariske retter på menukortet. Fra tidlig morgen til sen eftermiddag serveres simpel hverdagsmad bygget på fine dining-principper. Nyd en lækker morgenmad eller frokost i disse fine lokaler, hvor de enkle vegetariske retter bliver skabt i et lille, åbent køkken.

Adresse: Gothersgade 30, 1123 København K
Læs mere her.

© @cofocodk

Vækst: En vegetarisk smagsoplevelse i grønne omgivelser

Beliggende i hjertet af København finder du restauranten Vækst. Restauranten byder blandt andet på en vegetarisk menu, hvor der kan tilvælges en tilhørende vinmenu. Gastronomisk tager Vækst udgangspunkt i Nordens friske grøntsager – og selvom de også har kød og fisk på tavlen, er deres vegetariske alternativ en fantastisk lækker menu, som kan nydes i grønne omgivelser: Indretningen er nemlig centreret omkring et smukt drivhus med planter, der hænger ned fra loftet og trækker naturen indenfor, som giver en fuldendt spiseoplevelse.

Adresse: Sankt Peders Stræde 34, 1453 København K
Læs mere her.

© @baryl

Baryl: Vegetarisk brunch i afslappende omgivelser

I lækre, afslappede omgivelser på Østerbro finder du morgenmads- og frokostcaféen Baryl. Menukortet byder på flere vegetariske retter, blandt andet på en brunch-platte, som ikke blot er propfyldt med lækre råvarer, men også er utroligt farverig og indbydende. Et godt bud på en lækker café i København, hvor du til rimelige priser kan nyde en god vegetarisk brunch eller frokost med familie og venner.

Adresse: Århusgade 78, 2100 København Ø
Læs mere her.

© @groedcph

Grød: Gourmet-grød og -risotto

Hos Grød er der, som navnet antyder, grød i lange baner på menukortet – lige fra den klassiske havregrød til lækre risottoer – og et væld af vegetariske muligheder. Prøv for eksempel deres luksus-havregrød med karamelsauce, æble og mandler til morgenmad eller en lækker, cremet svamperisotto med trøffel til frokost eller aftensmad. Grød byder på lækker og velsmagende vegetarisk mad, som er både smagfuld og mættende, og de har lokationer flere steder i København.

Adresse: Find din nærmeste Grød her.
Læs mere her.

© @flavour_bastards

Flavour Bastards: Enkelt menukort med vegetariske muligheder

Hos Flavour Bastards er maden inspireret af flere forskellige verdenskøkkener, og alt bliver lavet fra bunden af økologiske og bæredygtige lokale råvarer. Menukortet er enkelt og byder altid på én kødret og én vegetarisk ret – men du kan altid være sikker på, at du vil få dig et smagfuldt måltid. Husk også at bestille deres vegetariske sides, der blandt andet tæller loaded sweet potato fries, miso-blomkål og falafel.

Adresse: Ravnsborggade 12, 2200 København N
Læs mere her.

© @nimbcopenhagen

Gemyse: Vegetarisk 'urban garden'-restaurant i Tivoli

Den vegetariske restaurant Gemyse er placeret i hjertet af Tivoli, og målet er her at skabe vegetarretter udelukkende af økologisk grønt fra deres egen have og fra Aarstiderne. Menuen skifter efter sæsonernes skifte og er inspireret af smage fra hele verden. De utroligt lækre vegetariske retter nydes i deres drivhus, hvor scenen er sat til en fantastisk kulinarisk aften. Menuen byder blandt andet på tatar af gulerod og surdejsfriterede enoki-svampe med saltet kinaradise og trøffel – så du kan være sikker på at få en vegetarisk spiseoplevelse ud over det sædvanlige på Gemyse.

Adresse: Tivoli, Bernstorffsgade 5, 1577 København K
Læs mere her.