©

Verden rundt: Autentiske restauranter i København

At tage på restaurant kan til tider give følelsen af at være ude og rejse – i denne artikel guider vi dig til de restauranter, der formår at give gæsterne denne følelse.

Dansk: Told og Snaps

Ude godt men hjemme bedst!

Smørrebrød er en af de mest traditionelle former for spise i Danmark – og særligt højtbelagt smørrebrød er en sand favorit, når vi for alvor skal fejre de forskellige højtider såsom jul og påske. Smørrebrødet kommer dog ikke længere kun på bordet til højtider, da det er blevet en utrolig populær spise.

På Told og Snaps på Toldbodgade er de mestrer i at skabe de bedste forudsætninger for en klassisk dansk frokost. Maden serveres på kongeligt porcelæn og snapsen bliver fyldt til tops. Er du typen, der har svært ved at vælge, anbefaler vi at prøve Jacobs snapsemad, hvor man roligt kan sige, at du får lov at prøve lidt af hvert. Du får, helt efter bogen, en rugbrødsmad med kryddersild, æg, kartofler, rødløg, mayonnaise og bacon.

Du finder hele deres menukort lige her.

Italiensk: Bevi Bevi

Både Bevi Bevi og søsterrestauranterne Circolo, Mangia og Bar La Una er kommet på Køebnhavnernes bucketlist – og vi forstår godt hvorfor. Bevi Bevi har et fast menukort, der skifter fra dag til dag. Du får altså et kurateret udvalg af mindre italienske retter såsom vitello tonato, oliven og andre italienske specialiteter. På Bevi Bevi er simplicitet nøglen til kvalitet på helt samme måde, som i den traditionelle italienske madkultur.

Du får hele menuen for bare 275 kroner, hvilket er utroligt passende, da det betyder, at der også kan blive plads i budgettet til at prøve deres vinkort, der i øvrigt også kan anbefales.

Fransk: Le Saint Jacques

Der ligger mange skønne franske restauranter i København og blandt dem, finder du restaurant Le Saint Jacques på Sankt Jakobs plads i København, der sidste år udvidede restauranten i Tiger-forretningens gamle lokaler.

Du kender måske allerede Le Saint Jacques plakater, som efterhånden hænger på væggene i en del Københavnske lejligheder. De pastelfarvede plakater emmer af fransk kultur og passer ind i enhver Instagram-venlig stue.

På den anden side af pladsen ligger Letz Shop, som er en fransk delikatesseforretning, hvor du blandt andet kan købe Daniel Letz populære laks, der også serveres på en del københavnske restauranter.

Restauranten er drevet af stjernekokken Daniel Letz. Siden 1980'erne, hvor Daniel startede som køkkenchef på Kong Hans Kælder, har han været med til at bringe den franske gastronomi til Danmark.

Prislejet på Le Saint Jacques er dog væsentligt anderledes end på Kong Hans Kælder, da Daniel Letz i 1995 åbnede restauranten for at serverer fransk autentisk bistromad til en rimelig pris. Du kan blandt andet komme til tre-retters søndagsmiddag for den beskendende sum af 325 kroner.

Mexikansk: Sanchez

Rosio Sanchez er kvinden bag den mexikanske restaurant Sanchez, der på få år har formået at blive en af de mest populære mexikanske kæder i København. Det er dog ikke så mærkværdigt igen, når man ser på Rosio Sanchez CV – hun har blandt andet arbejdet som dessertkok på Noma.

Vil du hellere prøve den mere budgetvenlige version, bør du prøve deres tacquerias (Hija De Sanchez), som både er placeret i Nordhavn, i Torvehallerne, i Kødbyen og på Broens gadekøkken.

Japansk: Tokyo

Man skulle ikke tro, at der lå en autentisk japansk restaurant ovenpå Seven Eleven på Vesterbrogade – men det gør der nu engang. Restauranten hedder Tokyo, og den er noget nær det tætteste, du kommer på en klassisk japansk spiseoplevelse i København.

Du sidder på gulvet og spiser (på pudder naturligvis), og menukortet byder på klassiske japanske anretninger – der er noget til enhver smag. Autenciteten i restauranten kommer ikke af ingenting. Tokyo er nemlig en af de ældste japanske restauranter i hele Skandinavien.

Du finder menukortet lige her.