vinsmagning naturvin nørrebro
© VSN

Vinsmagning i København: Her er de bedste steder

Er du og dine venner også vilde med vin? Eller vil I bare gerne lære mere om det? Vinsmagning er en sjov og hyggelig måde at bruge tid sammen og nyde et par timer i vinens tegn. Vi guider her til, hvor du kan komme på de bedste vinsmagninger i København.

Vinsmagning i København

Er du en garvet vin-connaisseur? Eller er du bare interesseret i at få et indblik i de gyldne druers verden?

Hvad end du hedder Sommelier til mellemnavn, eller du bare gerne vil kunne smage forskel på en Pinot Noir og en Cabernet Sauvignon, er et par hyggelige timers guidet vinsmagning en sjov og hyggelig måde at få en indføring i vinens verden.

Det lader også til, at danskerne er vilde med vin som aldrig før. Ikke nok med at det pibler frem med nye vinbarer på nærmest alle gadehjørner i København, så er der også flere og flere steder, som tilbyder vinsmagninger til både større og mindre selskaber.

Selvom det selvfølgelig ikke er som at sidde blandt drueranker på en vingård i Sydfrankrig, kan det være mindst lige så sjovt – og ikke mindst lærerigt – at begive sig ud i en vinsmagning herhjemme.

Herunder guider vi til en række steder, hvor du selv kan blive klogere på vin – hvad end du er til eksperimenterende naturvin eller til konventionelle vine.

Vin Super Natural: Naturvinsmagning på Nørrebro

Har du også lyst til at vide mere om naturvin? Så er Vin Super Naturals vinsmagninger et oplagt sted at starte.

Hos VSN er naturvin ikke for de få – tværtimod. En af kerneværdierne er nemlig demokratisering af vin: Det skal være sjovt, og det skal være for alle – uanset hvor garvet en vinkender man er (eller ikke er). Derfor tilbyder stedet også hele tre forskellige typer af vinsmagning, som varierer i tid, vintyper, antal af vine samt størrelsen på anretningen, som serveres under smagningen. Har du desuden specifikke ønsker til vine eller andre præferencer, finder de garvede vinentutiaster hos VSN også en løsning herpå. VSN tilbyder både private vinsmagninger, hvis I er en gruppe på minimum seks personer, og ellers afholdes der også åbne smagninger en gang månedligt.

Pris: fra 295 kroner
Varighed: fra 45 minutter
Sted: Pink Panda by VSN, Griffenfeldsgade 22, 2200 København N

Læs mere her.

vinsmagning naturvin nørrebro
© VSN

Kjær & Sommerfeldt: Vinsmagning i indre by

Der er ingen tvivl om, at der er styr på både vin og viden hos Kjær & Sommerfeldt, som siden 1875 har forsynet os med vine fra hele verden. Derfor finder du hos Kjær & Sommerfeldt også et stort udbud af vinsmagninger. Vinsmagningerne varierer fra de mere nørdede kurser, hvor der dykkes ned i specifikke vine fra eksempelvis Bourgogne, Bordeaux med videre, til introduktionskurser og -smagninger samt vinskoler for nybegyndere inden for vinenes verden. Er du ude efter et vinsmagningsarrangement for dine kollegaer, venner eller familie, tilbyder Kjær & Sommerfeldt selvfølgelig også dette for grupper på to til 42 mennesker.

Pris: fra 399 kroner
Varighed: fra 2 timer
Sted: Gammel Mønt 4, København K

Læs mere her.

vinsmagning indre by kjær sommerfeldt
© Kjær & Sommerfeldt

Terroiristen: Vinsmagning på Nørrebro

Terroiristen på Nørrebro er ikke blot en populær lokation for lokale naturvinselskere. De har også erfaring inden for vinsmagninger – uden at være snobbede omkring vinen. Vinsmagningerne programlægges individuelt i samarbejde med folkene hos Terroiristen, hvor der tages højde for vinkendskab, budget, ønsker om servering under smagningen og antal af deltagere. Dog skal en gruppe som oftest bestå af mellem otte til 22 deltagere, og så anbefales det, at der sammesættes et tema for vinsmagningen eksempelvis med fokus på italienske vine, bestemte druer eller andet. Stedet afholder desuden åben vinsmagning for begyndere, hvor du kan få udførlig grundviden om vine.

Pris: Prisen er baseret på betaling af de åbnede flasker og varierer alt efter tema, deltagerantal og evt. madservering.
Varighed: varierer efter ønske
Sted: Jægersborggade 52, 2200 København N

Læs mere her.

Lundgren_vip

Lundgren V.I.P: 10 topvine fra flere forskellige lande

Oplev tre timer hos Lundgren V.I.P hvor du kommer til at smage top ti vine fra flere forskellige lande. Du bliver her budt velkommen til en velsmagende aften med ti unikke kvalitetsvine og luksus tapas inklusiv chokoladekage til dessert. Vinene er fra små familie vinerier, som laver fantastiske vine. På smagningerne holder de sig til de bedste områder i det pågældende land. Vinsmagningen starter klokken 19:30 – og du bør ikke spise før du kommer, da maden svarer til et aftensmåltid.

Pris: fra 599 kroner
Varighed: 3 timer
Sted: Bagerstræde 6, 1617 København & Gothersgade 89, 1123 København

Læs mere her.

vinsmagning københavn nørrebro
© Vinbonden

Toto Vinbar: Vinsmagning på Amager

Hos vinbaren Toto på Amager får du ikke blot lækre vine fra de bedste steder i verden – du får også en autentisk oplevelse, når du booker en vinsmagning i vinbarens hyggelige og rustikke vinkælder. Stedet er desuden skarp på både konventionelle vine og naturvine, og har også både økologiske og biodynamiske flasker på lager. Stedet har både på forhånd programlagte vinsmagningspakker, som omfatter alt lige fra introduktionssmagninger til specifikke Pinot Noir-smagninger. Har du og din gruppe særlige ønsker, kan I også sammensætte jeres eget program: Alt I skal gøre er at samle en flok på mellem ti og 35 personer.

Pris: fra 295 kroner
Varighed: afhænger af program
Sted: Amagerbrogade 145, stuen tv., 2300 København S

Læs mere her.

vinsmagning amager københavn vinbar
© Toto Vinbar

Vintro: Vinsmagning på Nørrebro

Herrerne bag vinhandlen Vintro på Nørrebro byder indenfor til deres åbne Wine Night Stand-vinsmagninger, som er fastlagte aftener, hvor de præsenterer en række spændende nye vine for alle interesserede med booking. Derudover tilbyder vinhandlen ligeledes private vinsmagninger, hvor smagning af lækre vine går hånd i hånd med sjove og informerende fortællinger om producenter, regioner, druer og meget andet. Alt I skal gøre er at beslutte en dato, budget og eventuelle præferencer til vine eller druer, og så står Vintro for at sammensætte en spændende (og humoristisk) aften.

Pris: fra 250 kroner
Varighed: fra 45 minutter
Sted: Ravnsborggade 5, 2200 København N

Læs mere her.

vinsmagning københavn nørrebro
© Vintro