Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

COS_2103_RWK-Costume-portr-01_aRGB_High © RASMUS WENG KARLSEN

Her er opskriften på den perfekte tomatsovs

Dybde og sødme. Det er ifølge kok Eva Hurtigkarl de vigtigste smagsnuancer i en rigtig god tomatsovs. Hun giver sin bedste opskrift på en her.

“Dybde og sødme. Det er de vigtigste smagsnuancer i en rigtig god tomatsovs. Som kokkeelev var jeg i lære på en restaurant i Toscana i tre måneder, hvor jeg lavede tomatsovs hver eneste dag, blandt andet til pasta pomodoro.

Det var på Villa Lena, en restaurant beliggende i en gammel bygning oppe i bjergene, hvor cypresserne stod tæt, og tågen hang tungt over landskabet, når det havde regnet.

På restauranten var tomatsovsen et fælles projekt: Når man gik forbi gryden, rørte man lige lidt i den. I dag laver jeg ofte tomatsovs selv, og jeg elsker alt ved den – duften af løgene, der steger, de smukke farver og den måde, den skiller lidt i toppen på, når den har simret længe nok.”

COS_2103_RWK-Costume-portr-02b_aRGB_High © RASMUS WENG KARLSEN
Mere om Opskrifter? Få Costumes nyhedsbrev