Her er opskriften på den perfekte tomatsovs

Dybde og sødme. Det er ifølge kok, Eva Hurtigkarl, de vigtigste smagsnuancer i en rigtig god tomatsovs. Hun giver sin bedste opskrift på en her.

COS_2103_RWK-Costume-portr-01_aRGB_High
© RASMUS WENG KARLSEN

“Dybde og sødme. Det er de vigtigste smagsnuancer i en rigtig god tomatsovs. Som kokkeelev var jeg i lære på en restaurant i Toscana i tre måneder, hvor jeg lavede tomatsovs hver eneste dag, blandt andet til pasta pomodoro.

Det var på Villa Lena, en restaurant beliggende i en gammel bygning oppe i bjergene, hvor cypresserne stod tæt, og tågen hang tungt over landskabet, når det havde regnet.

På restauranten var tomatsovsen et fællesprojekt: Når man gik forbi gryden, rørte man lige lidt i den. I dag laver jeg ofte tomatsovs selv, og jeg elsker alt ved den – duften af løgene, der steger, de smukke farver og den måde, den skiller lidt i toppen på, når den har simret længe nok.”

COS_2103_RWK-Costume-portr-02b_aRGB_High
Undgå at slukke for skærmen

Opskrift på tomatsovs

Ingredienser

2 portion

  • 4 Stk. Løg
  • 6 Stk. Fed hvidløg
  • 6 Dåser tomater
  • Salt
  • Lidt chili
  • Olie til at stege

Sådan gør du

  • Skær løg og hvidløg så fint, du kan.
  • Steg løgene langsomt og længe med lidt salt, til de er klare og let karamelliserede, men uden at de tager farve.
  • Tilføj hvidløg, og steg i 30 sekunder.
  • Kom derefter tomater på, og lad simre ved svag varme i så mange timer, du har.
  • Hvis du har travlt, kan du komme en stor klat smør i.
  • Smag til med salt.