
Her er opskriften på den perfekte tomatsovs
Dybde og sødme. Det er ifølge kok, Eva Hurtigkarl, de vigtigste smagsnuancer i en rigtig god tomatsovs. Hun giver sin bedste opskrift på en her.
Af“Dybde og sødme. Det er de vigtigste smagsnuancer i en rigtig god tomatsovs. Som kokkeelev var jeg i lære på en restaurant i Toscana i tre måneder, hvor jeg lavede tomatsovs hver eneste dag, blandt andet til pasta pomodoro.
Det var på Villa Lena, en restaurant beliggende i en gammel bygning oppe i bjergene, hvor cypresserne stod tæt, og tågen hang tungt over landskabet, når det havde regnet.
På restauranten var tomatsovsen et fællesprojekt: Når man gik forbi gryden, rørte man lige lidt i den. I dag laver jeg ofte tomatsovs selv, og jeg elsker alt ved den – duften af løgene, der steger, de smukke farver og den måde, den skiller lidt i toppen på, når den har simret længe nok.”