Hvad er Kahlua?
Vand, sukker, kaffe og vodka.
Mere behøver du ikke for at lave den lækreste Kahlua, som er uundværlig, når du skal mikse en lækker white russian eller en skøn espresso martini.
Kahlua er et velkendt likørbrand fra Mexico. I produktionen sammenkoges kaffebønner med destilleret sukkerrørsaft, hvilket resulterer i en stærk, tyktflydende kaffelikør. Det kendetegner desuden mange likører: En stærk alkohol, ofte vodka eller rom, kombineres med frugt, nødde- eller urteekstrakt og et relativt højt sukkerindhold. Andre likører, du måske kender, er for eksempel Limoncello, Baileys og Aperol.
Kahlua er nøgleingrediensen i mange af de lækreste klassiske cocktails. Her er nogle af de allermest kendte, du kan lave hjemme i dit eget køkken:
Opskrift på Espresso Martini med Kahlua
- 4 cl vodka
- 2,5 cl Kahlua
- 1 espresso-shot
- 1 cl sukkersirup
Fremgangsmåde: Hæld ingredienserne sammen i en shaker, tilsæt en håndfuld isterninger, og shake. Når du er færdig, hælder du væsken op i dit coupé-glas igennem en si, så der ikke kommer isterninger med.
Opskrift på White Russian med Kahlua
- 2 cl vodka
- 2 cl Kahlua
- 4 cl half’n’half (halv fløde, halv mælk)
Fremgangsmåde: Blandes direkte i glas. Fyld først glasset med isterninger, tilsæt dernæst Kahlua og vodka. Til sidst hælder du forsigtigt half’n’ half over, så der er et tydeligt defineret lyst lag ovenpå.
Opskrift på B52-shot med Kahlua
- 2 cl Kahlua
- 2 cl Baileys
- 2 cl Cointreau
Fremgangsmåde: I et højt shotglas hælder du først Kahluaen. Hæld dernæst forsigtigt – over en teske – et lag Baileys ned i glasset – pas på, at lagene ikke blandes. På samme måde hælder du til sidst et lag Cointreau, og så får du et fint tre-lags-shot.