Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kruset hår. sådan reder du tørt hår © Anna Stokland

Sådan tæmmer du kruset hår

Kruset hår skyldes især manglen på én vigtig ting, men med få enkle ændringer i dagligdagen vil du igen få smukke og velplejede lokker.

Kruset og ustyrligt hår er noget, mange af os (bogstaveligt talt) kæmper med at udrede om vinteren.

Det skyldes de faldende temperaturer, som gør håret mere tørt – og som også giver mere elektrisk hår. Når det sker, vil hvert enkelt hårstrå blive mere ru i overfladen og derfor filtre sammen, modsat et sundt og velfugtet hår, hvor hårstråene har en blankere overflade, der skaber knap så meget friktion, når de gnides imod hinanden. Manglen på fugt vil desuden få hårstråenes øverste lag til at udvide sig og lukke luft ind, hvilket både giver et kruset look og gør de enkelte hårstrå mere skrøbelige med øget tendens til at knække.

Derfor skal de viltre og krusede lokker først og fremmest have masser af fugt. Her giver vi dig et overblik over de bedste råd til at bekæmpe kruset hår.

Bekæmp kruset hår med fugt og mindre hårvask

Har du problemer med tørt hår, kan du forsøge at minimere de mange hårvaske og kun vaske håret to til tre gange om ugen. Hyppig hårvask afrenser hovedbunden for de naturlige olier, som er med til at holde håret fugtigt, ligesom varmen fra badet i sig selv virker udtørrende på dit hår såvel som huden.

Varmebeskyttelse

Tørrer du dit hår med en hårtørrer, er det meget vigtigt, at du først fordeler fed olie eller varmebeskyttende spay i det korte hår eller i det lange hårs længder. Ligeledes vil du få det bedste resultat ved ikke at blæse håret i alle mulige retninger, da det kun giver mere krus og flere filtrede knuder.

kruset hår
1 / 1

Tør dit hår rigtigt

Bruger du håndklædet til at tørre håret efter badet, er det vigtigt, at du ikke frotterer håret med dit håndklæde. For voldsom brug af håndklædet vil kun give mere kruset hår, knuder og knækkede hårstrå. Sørg i stedet for at klemme vandet forsigtigt ud af håret med håndklædet og lad det lufttørre, eller tør det med hårtørreren på lav varme.

Skift børsten ud med en kam eller detangler

Kruset hår skyldes som sagt, at dit hår er tørt, hvorfor det også lettere knækker, når du med hastige tag fører hårbørsten igennem det. Prøv i stedet at rede det forsigtigt igennem med en kam eller en detangler i badet, mens du har rigeligt med balsam i hele håret. Start fra bunden af håret, og arbejd dig langsomt op i længderne, da det minimerer risikoen for knækkede hårstrå.

Krøller krøllet hår og detangler
1 / 1

Leave-in-balsam er din bedste ven

Med kruset hår findes der især ét produkt, som gør den store forskel: leave-in-balsam. Det giver både fugt og er et effektivt stylingredskab til at tæmme kruset hår og viltre krøller, så du igen får lækre lokker.

En leave-in-balsam bruges i hårets spidser, efter du har været i bad, og skal ikke vaskes ud bagefter. Har du ikke en, kan du i mange tilfælde også bruge en mængde på størrelse med en mandel af din almindelige balsam, som skal fordeles i det våde hår efter badet.

kruset hår living proof
1 / 1

Ekstra fugt

Både hovedbund og hårstrå vil have godt af en hårkur. Enten en, som skal virke i badet, eller en, som får lov at fugte hele natten, inden den vaskes ud næste morgen.

kruset tørt hår
1 / 1
Mere om Hår? Få Costumes nyhedsbrev