Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Sådan tæmmer du kruset hår: Få styr på det tørre og ustyrlige hår og få smukke krøller og blankt hår igen © Anna Stokland

Sådan tæmmer du kruset hår

Kruset hår skyldes især manglen på én vigtig ting, men med få enkle ændringer i dagligdagen vil du igen få smukke og velplejede lokker

Døjer du ofte med kruset og ustyrligt hår, skal der først og fremmest fugt til, da kruset hår ofte er et udtryk for, at dit hår er meget tørt.

Manglen på fugt vil få hårstråenes øverste lag til at udvide sig og lukke luft ind, hvilket både giver et kruset look og gør de enkelte hårstrå mere skrøbelige og nemmere at knække. Derfor er kruset hår et tegn på, at dine lokker har brug for mere pleje.

Her giver vi dig et overblik over de bedste råd til at bekæmpe tørt og kruset hår.

Psst ... Derfor er dit hår nok ikke så sundt, som du tror

Skru op for fugten og ned for hårvasken

Hvis du har problemer med tørt hår, kan du forsøge at minimere de mange hårvaskeog kun vaske håret to til tre gange om ugen. Hyppig hårvask afrenser hovedbunden for de naturlige olier, som er med til at holde håret fugtigt. Ligeledes vil det også være en god idé at skrue ned for badevandets temperatur, samt at bruge en ekstra fugtende shampoo og balsam.

Tør dit hår rigtigt

Bruger du håndklædet til at tørre håret, er det vigitigt, at du ikke frotterer håret for hårdt. For voldsom brug af håndklædet vil kun give mere kruset hår, filtreknuder og knækkede hårstrå. Sørg i stedet for at klemme vandet forsigtigt ud af håret med håndklædet.

shampoo-og-balsam-qoeREAMK22-eiGVjISrmw

Fugtende shampoo og balsam: Organic moisturizing shampoo, Björn Axén hos Matas.dk 240 kr.// Organic moisturizing conditioner, Björn Axén hos Matas.dk 250 kr.

Varmebeskyttelse

Tørrer du dit hår med en hårtørrer, er det et must at bruge varmebeskyttende spray inden, så håret ikke bliver yderligere udtørret. Ligeledes vil du få det bedste resultat ved ikke at blæse håret i alle mulige retninger, da kun giver mere krus og flere filtreknuder.

Skift børsten ud med en kam

Kruset hår skyldes som sagt, at dit hår er tørt, hvorfor det lettere knækker, når du med hastige tag fører hårbørsten igennem det. Prøv i stedet at rede det forsigtigt igennem med en kam. Husk desuden først at rede håret, når det er tørt, da vådt hår knækker lettere. Et godt råd er altid at rede håret ud, inden du går i bad, så de filtrede knuder ikke bliver endnu mere sammenfiltrede i badet.

morrocan-9UIQ4B3A9rD4LUtBCF2Kxw

Varmebeskyttelse: Arganoil from morocco heat defence spray, Lee Stafford hos Magasin.dk 139 kr.

Leave-in-balsam er din bedste ven

Med kruset hår findes der især ét produkt, som gør den store forskel: Leave-in-balsam. Det giver både fugt og er et effektivt stylingredskab til at tæmme krus og viltre krøller, så du igen får lækre lokker.

En leave-in-balsam bruges i hårets spidser efter du har været i bad og skal ikke vaskes ud bagefter.

Leave-in-balsam: Treatment 1, Purelyprofessional 245 kr.

Ekstra fugt

Både hovedbund og hårstrå vil have godt af en hårkur i form af kokosolie, som du kan bruge, inden du skal i bad. Fordel kokosolien i hele håret og i hovedbunden, og lad det virke i mindst tyve minutter, og gerne i endnu længere tid, inden du vasker olien ud med shampoo.

MERE FRA COSTUME

Mere om Hår? Få Costumes nyhedsbrev