Teddy Quinlivan for Louis Vuitton
© Anna Stokland / Chloé SS18

Chanel hyrer sin første transkønnede model

“Hele mit liv har været en kamp,” fortæller Teddy Quinlivan, der er nyt ansigt for Chanel Beauty

Den transkønnede model Theodora ‘Teddy’ Quinlivan er blevet annonceret som et af de nye ansigter for Chanel Beauty – et banebrydende træk fra det traditionsrige modehus, da det er første gang nogensinde, at en model, der er åben omkring sin transkønnethed, samarbejder med Chanel.

Den 25-årige amerikanske model delte nyheden i en dybfølt Instagram-post. Her beskriver Quinlivan, hvordan hun er blevet mobbet af både venner og familiemedlemmer og har oplevet seksuelle overgreb i modebranchen på grund af sin transkønnede identitet.

Modellen skriver blandt andet:

“Jeg græder ikke længere, når ting er triste, men er det ikke interessant, når vi får tårer i øjnene i triumferende øjeblikke. Dette var et af disse sejrende øjeblikke for mig. Hele mit liv har været en kamp.”

Quinlivan sprang ud som transkønnet i 2017, og siden da har hun været fast inventar på de internationale catwalks for modegiganter som Gucci, Chloé og Louis Vuitton. Derudover medvirkede hun i Louis Vuittons 2018-kampagne, har prydet en række magasinforsider, samarbejdet med skønhedsmærker som Milk Makeup og Redken, og været vært for sin egen TED Talk.

Teddy Quinlivan slutter sig til en lang række Chanel Beauty-ambassadører, der i skrivende stund tæller blandt andre Lily-Rose Depp, Kristen Stewart og Liu Wen.