Mørke rande
© Anna Stokland

Internettets nye mirakelkur mod mørke rande

Glem dyr øjencreme og avancerede råd. Dette simple og prisvenlige produkt er blevet et online hit

Når vi får for lidt søvn, ikke drikker nok væske eller indtager for meget alkohol, sætter det sine spor under øjnene, hvor der dannes to mørke halvmåner, som er svære at skjule.

Hvis mørke rande er noget, du ofte døjer med, kan det også skyldes en meget tynd hud under øjenene eller væskeophobninger og blodansamlinger.

Heldigvis er der råd for alt – også de mørke rande, og senest har internettet udråbt et nyt produkt til at være noget nær en mirakelkur.

Her er tale om et simpelt og prisvenligt produkt: økologisk mandelolie. Mandelolie har længe været en fugtende skønhedshelt, der kan give smørelse de tørre ben, bruges som makeupfjerner og nu også som middel mod mørke rande på linje emd almindelige øjencremer.

Mandelolie under øjnene dæmper mørke rande på grund af oliens indhold af fed linol- og oliesyre, der styrker hudens barriere og dæmper inflammation. Samtidigt giver fedmen mere spændstighed i huden, og så er mandelolie rig på vitamin E og B, som også styrker og plejer den sarte øjenhud.

Ny mirakelkur?

På trods af hypen skal man nok ikke forvente et mirakel, da der som bekendt er mange forskellige årsager til mørke rande. Derfor skal du først forsøge at finde grunden bag dine mørke rande. Er det eksempelvis mangel på væske, vil det nok i højere grad hjælpe at drikke mere vand end at smøre med mandelolie. Til gengæld vil det ikke skade at styrke huden, da en spændstig og tættere hud under øjnene vil dæmpe synligheden af de mørke blodkar, uanset grunden bag deres fremkomst.

Sådan gør du

Vil du selv prøve mandeloliens effekt, skal du smøre under øjnene morgen og aften med en enkelt dråbe økologisk mandelolie. Vil du gå mere videnskabeligt til værks, kan du også lave dit eget eksperiment og kun smøre under det ene øje. Gør det i to uger, og sammenlign dernæst med det andet øje for at se, om internettets nye favorit rent faktisk også dæmper dine mørke halvmåner.