Mac har netop lanceret en ny linje af mineral-makeup. Lanceringen blev holdt i Brasilien.
© Mac

Kom med skønhedsredaktøren til makeup-lancering i Rio

Din mineral-makeup kan glimte om kap med dit smykkeskrin - nu er den er nemlig spækket med funklende ædelsten

Mac har netop lanceret deres nye linje af mineral-makeup og har dermed givet den mineral-makeup, vi kender i dag, et ansigtsløft. Lanceringen blev holdt i Brasilien - ikke et tilfældigt sted, for det er fire brasilianske halvædelstene, der er hele kernen i lanceringen. Ædelstenene er tilsat for at give ekstra klarhed og intensitet til huden og frembringe en funklende intensitet i de tilsatte farvepigmenter.

Jeg var med, da serien blev lanceret i Brasilien. Det blev til fire skønne dage med et af mine absolutte favoritmærker. Turen gik til Rio De Janeiro, byen der er kendt for sine smukke strande, vilde natur og sensuelle skønheder. Men for juvelkendere er Brasilien også berømt for at rumme store skattekamre af naturlige mineraler, der er lagret langt inde i jordens indre. Det er fire af de eftertragtede ædelstene, sort tourmaline, gold pyrite, bronzite og lilac pepidolite, der er endt med at blive godkendt til brug i mineral-makeup.

Vi har længe overført elementer fra smykkeverdenen til vores hudpleje og makeupprodukter, da netop de metaller og mineraler, som bruges til at lave smykker, byder på masser af gavnlige effekter for vores hud.

Mac lancerede i 2007 deres Mineralized eyeshadows, blushes og skinfinish, der var lavet med håndkraft på en italiensk kagefabrik. Den lange bagetid på cirka 24 timer på 60 graders varme giver en fast form til den bløde masse og bevarer de aktive ingredienser fra mineralerne. Dette er stadig den mest effektive metode til at mikse forskellige farver sammen, så en funklende og næsten tredimensionel farveeffekt opnås både i emballagen, og når den påføres huden. Præcis som de halvædelstene, der bruges i produkterne, aldrig vil kunne være 100 procent ens, er ikke to produkter i den nye kollektion helt ens. Her så vi, hvordan øjenskyggerne laves.

De knuste mineraler, der bruges i mineral-makeup, har ry for at fungere positivt på fedtet hud med tendens til urenheder, da de knuste mineraler har en beroligende og fedtabsorberende effekt på huden. Derudover er det hurtigt at opnå et professionelt resultat med både blushes, øjenskygger og foundations bygget på mineraler, da de knuste mineraler har en pudret konsistens, men fungerer som en creme, når den kommer i kontakt med huden. De mineraler, der knuses og bruges i mineralmakeup, er oftest titanium dioxid, zinc oxide og mica, der anvendes på grund af deres gode dækkeevne, naturlige farveniveau og anti-inflamatoriske effekt.

Berit D’Ottone (tv.), pr-manager for Mac Nordic, og Melanie Jones (th.), director, Mac Global Communications.

Verdens bedste morgensyn over Rios smukke strand Ipanema - med frisk frugt og granola på sengen og skønhed på dagsordenen. Så bliver det ikke bedre.

Aftendrinks på tagterrassen med Regina Stahl fra tysk Vouge, Berit D'Ottone, pr-manager for Mac Nordic, Liv Winther og Annika Kraatz.

MINE FAVORITTER FRA KOLLEKTIONEN:

Den nye mineral-makeup-kollektion fra Mac, Semi precious, er tilsat en funklende effekt fra fire brasilianske halvædelstene, sort tourmaline, gold pyrite, bronzite og lilac pepidolite. Stenene er kendt for deres klarhed og healende effekt, og hver enkel sten skulle efter sigende have hver deres individuelle virkekraft på krop og sjæl.

Mineralize blush i warmt of coral til 215 kr. fra Mac. Den passer perfekt til sommerkinder og blender ind i huden, som næsten kun en creme-blush kan.

Mineralize skinfinish i semi precious pearl fra Mac til 230 kr. Den highlighter mine kindben, næseryg og tindinger.

Mineralize eye shawdow i faux gold fra Mac til 155 kr. Farven, der kan gå i et med huden og give den helt rette gyldne skygge omkring øjnene.

Dagens motion på regnskovs-hike i eventyrlige Floreste de Tijuca.