Costumes Marie Vidø har testet en Carribean body scrub hos Palma Spa i København.
© Palma Salon & Spa

Test: 3 anbefalelsesværdige beauty-behandlinger

Trænger du til at forkæle dig selv lidt? Så tjek, hvilke beauty-behandlinger Costume anbefaler

Beroligende scrub

Costume-redaktionen tester de bedste nye danske beauty-behandlinger. Vi har tidligere testet blandt andet ridsefri lak, massage med muslingeskaller og anti-age med iltmaske - se alt om behandlingerne her. Se tre nye test herunder:

Beroligende scrub

  • Carribean body scrub hos Palma Spa i København

Testperson: Journalist og nyhedsredaktør Marie Vidø

Behandlingen: Hos den nye Palma Aveda spa er den holistiske oplevelse i centrum. Jeg får en afslappende Caribean body scrub (Caribean fordi, behandlingen er baseret på plante-ingredienser og healende touch fra Caribien), hvor kroppen bliver skrubbet med Avedas Caribean body scrub, får en afslappende body wrap og bliver smurt ind i Avedas plejende Caribean therapy moisturizer. Men inden det får jeg en kop te, en livsstils-konsultation, hvor spaens ekspert, der har arbejdet for Aveda i London i otte år, Sarah, udfra et lille spørgeskema snakker med mig om, hvor jeg med fordel kan ændre lidt på min livsstil (jeg skal slappe lidt mere af, gøre lidt mere for mig selv og spise varm mad om aftenen). Det gennemgår hun altimens, jeg får et varmt fodbad - ifølge Sarah er fødderne noget af det vigtigste at tage sig af, hvis du vil slappe af og finde ro og jordforbindelse, note to self.

Selve behandlingen begynder med, at jeg skal indånde to forskellige dufte fra olie og vælge den, jeg bedst kan lide, som Sarah så bruger i behandlingen (mit valg falder intuitivt på den, der sjovt nok er mest afslappende. Hmm.) Behandlingen slutter med en kugle frisk lime- og mint-is. Der er tænkt på alting og alle sanser hos Palma Spa.

Resultatet: Silkeblød og helt, helt afslappet. Sådan føler jeg mig, da jeg tager afsked med søde Sarah og Palma Spas beroligende omgivelser. Behandlingen varer 75 minutter, og det er rart, for så er der virkelig tid til at komme helt ned i gear og bare nyde. Det er ikke sidste gang, jeg har besøgt den smukt indrettede herskabslejlighed ovenpå Palmas frisørsalon, som Palma Spa er flyttet ind i.

Prisen: 950 kr. for 75 minutter.

Stedet: Palma Spa, Ny Østergade 5, København. Palma.dk

Babyface

Babyface

  • Arndal pure facial hos Arndal Spa i København

Testpersonen: Journalist Lea Østergaard Andersen.

Behandlingen: Skønhedsmærket Eve Lom begyndte med en cleanser, det samme gør Arndal Spas blødgørende Eve Lom-version af Arndal pure facial. Den er virkelig fed, cleanseren, som Vogue har kaldt verdens bedste, og som er en konsistens-blanding mellem creme og karamel, og derfor virkelig behagelig. Huden bliver ikke hevet i eller tørret ud, den bliver derimod tørret af med en musselinklud, som også eksfolierer, uden at man mærker det. Huden er blødere bagefter end inden. Og bliver endnu blødere af paraffinmasken, som behandleren pensler på i varme strøg, efter at have pakket mit hoved ind i hvide lagner og min krop ind i et tæppe. Får parrafinmasken rullet af, får dybderens, får hovedbundsmassage, får maske med kamillekompres, får det kolde gys-kompres, bliver beskyttet med cremer, er klar til vinter-virkeligheden igen...

Resultatet: …næsten, for stop, hvor har jeg lyst til at blive liggende. Er blevet beauty-puttet i en puppe af velbehag. Og min hud er gået fra lettere vejr og vind-udfordret til très elastisk.

Prisen: 695 kr. for 55 minutter.

Stedet: Arndal Spa & Fitness, First Hotel Skt. Petri, Krystalgade 22, København. Arndalspa.dk.

Udrensning med hav

Udrensning med hav

  • På bølgelængde hos Skodsborg Kurhotel & Spa udenfor København

Testpersonen: Journalist Lea Østergaard Andersen.

Behandlingen: Den all over rensende behandling sætter i gang med en sæbebørsting, der vækker blodcirkulationen og rengør og klargør huden. Glem alt om hamphandsker - det her er rart. Rigtig rart. Som at blive kløet mildt og grundigt. Kan mærke huden prikke. Før sæbebørstingen trykkede behandleren på mine fødder for at stimulere udrensning, og efter sæbebørstningen får jeg en Salt & tang scrub på mine fødder for at fortsætte udrensningen. Godt gang i fødderne smitter af på kroppen. Næste punkt er en algeindpakning af kroppen. Får smurt på og smurt ind og lagt i et luksuswrap: et elektrisk opvarmet svøb, der bliver lukket omkring mig med velcro - og jeg lukker øjnene. For så er der ansigtsmassage med Saltvandsperler, afvaskning af algeindpakningen og de 45 minutter massage. Ah. Alle produkter er Skodsborgs egne, som er udviklet i samarbejde med Badeanstalten

Resultatet: Jeg sætter mig op - og ser ud over Øresund. Får lyst til at trække hele havluften ind gennem vinduet og strække armene seriøst godt igennem. Min krop og mit sind har i den grad fået en opkvikker.

Prisen: 995 kr. for 80 minutter fra mandag til torsdag, 1.085 kr. for 80 minutter fra fredag til søndag.

Stedet: Skodsborg Kurhotel & Spa, Skodsborg Strandvej 139, Skodsborg. Skodsborg.dk.

Costume-redaktionen har tidligere testet blandt andet ridsefri lak, massage med muslingeskaller og anti-age med iltmaske - se alt om behandlingerne her.