Test: 9 effektive læbepomader

Slut med tørre og sprukne læber. Costume har testet læbepomader

© Scanpix
1 / 10

Glem alt om tørre læber. Costumes skønhedsredaktør, Liv Winther, webredaktør, Jette Sandbæk, og skønhedsassistent, Katharina Andersen, har testet læbepomader. Se 9 af de bedste på de næste sider.

2 / 10

Kiss mix fra Eve Lom til 135 kr.

Opfriskende læbepomade med frisk mentolduft, der virker meget blødgørende på læberne. Zinkoxid lægger sig beskyttende på læberne og virker som filter imod UV-stråler og kulde. Giver fin glans til læberne og er god at bruge ovenpå en læbestift, så man blander sin egen 'farvede læbepomade' direkte på læberne de dage, hvor ens læber er for tørre til at bære læbestift alene. Dåsen er med skruelåg og ultra minimalistisk.

3 / 10

Rêve de miel lip balm fra Nuxe til 125 kr.

Konsistensen er cremet og blød, og man mærker straks dens plejende effekt på læberne. Perfekt, hvis ens læber har brug for ekstra pleje. Denne læbepomade måtte gerne følge os hele vinteren.

4 / 10

Rosebud salve fra Smith's til 89 kr.

Stjerner som Kate Hudson, Drew Barrymore og Gwyneth Paltrow kan ikke leve uden Rosebud Salve fra Smith's, og vi forstår dem godt, for salven modvirker sprukne læber og giver en fin glans. Kan anbefales.

5 / 10

Tinted lip conditioner SPF 15 i fuchsia fix fra Mac til 135 kr.

Macs tinted conditioner er perfekt, hvis man gerne vil give læberne farve og glans samtidigt med, man plejer dem. Konsistensen er let og cremet og gør straks læberne bløde og fine.

6 / 10

Eight hour cream lip protectant stick fra Elizabeth Arden 190 kr.

Der er en god grund til, at Elizabeth Ardens Eight hour cream er en bestseller. Eight hour cream kan nemlig gøre selv de mest sprukne læber bløde igen. Lip protectant stick har samme effekt som den klassiske Eight hour cream, og den indeholder desuden solfaktor (SFP 15) og E-vitamin. Læbepomaden giver masser af glans til dine læber, og så har den den karakteristiske Eight hour cream-duft (om man så er til duften eller ej, er en smagssag).

7 / 10

Baume Lèvres fra A-derma til 80 kr.

Har efteråret og kulden sat sine spor på dine læber, så forkæl dem med Baume Lévres fra A-derma, som straks giver masser af fugt og gør dine læber bløde. We like. Læbepomaden indeholder hverken parabener, alkohol eller farve. We like part II.

8 / 10

Lip balm i licorice fra Hurraw til 29 kr.

Denne læbepomade er så sund, som en læbepomade kan blive. Den er både organic, vegan og raw, og det er noget, der kan mærkes. Den føles let på læberne og giver en fin og diskret glans.

9 / 10

Lip repair balm fra Aïny til 129 kr.

Hvis du er hoppet med på oliebølgen til krop og ansigt, vil du helt sikkert være til denne læbepomade. Den serumlignende, flydende og let skinnede formel er super plejende og giver en skinnende effekt på læberne. Den lette formel binder sig ikke meget til læberne, så den er ikke klistret, men derfor holder den heller ikke så længe på læberne.

10 / 10

Smoothing & protecting lip balm fra Sportique til 59 kr.

Denne læbebalm føles som en lotion på læberne, da konsistensen er meget let og frisk. Den er ideel til dem, der ikke vil have læbepomade med gloss-effekt - derfor kan denne læbepomade også bruges af mænd. Bivoks og jojobaolie beskytter imod kulde og blødgør læberne. Tilsat kamfer og mentol, virker samtidig antibakteriel og modvirker sår på læberne.