skønhed og produkter med witch hazel
© Anna Stokland / Balmain SS19

Troldnød bekæmper urenheder og mørke porer

Interessen for en forholdsvist ukendt plante er eksploderet, da den kan kurere alt fra uren hud til fedtet hår

Skønhedsbrancen har efterhånden præsenteret os for mange nye og spændende ingredienser såsom acaibær, chiafrø og juice fra frugten Noni. Og snart vil du også komme på fornavn med en anden naturlig ingrediens, hvis popularitet er steget voldsomt det seneste års tid. Billedmediet Pinterestkan blandt andet berette om en stigning i søgningen efter denne ingrediens på hele 305 procent.

Her er tale om ingrediensen witch hazel, der på dansk kendes som troldnød. Troldnød er et plantebaseret ekstrakt fra friske eller tørrede kviste af planten Hamamelis. Troldnød har på trods af sit eventyrlige navn ingen magiske egenskaber, men har til gengæld en ganske effektiv virkning på huden, hvilket er forklaringen på internettets nyfundne interesse.

Troldnød har en evne til at befri hudens porer fra overskydende olie (sebum), som tilstopper og medfører urenheder og fedtet hud. Derudover virker troldnød sammentrækkende på porerne, så de syner mindre, og på sigt vil den naturlige ingrediens regulere hudens olieproduktion, så ansigtshuden bliver mindre fedtet.

Troldnød kan smøres på en uren hud før du lægger fugt, eller dryppes på den olierede hovedbund 10 minutter inden hver hårvask, og derved hjælpe ansigtet og hovedbunden til at producere mindre fedtende talg. Du finder primært troldnød i flydende form som tonere eller ansigtssprayes, og vil du være med på tendensen, har vi fundet tre gode bud nedenfor.

Troldnød: Alt om witch hazel og hamamelis

Witch hazel herbal extract toner, Belif hos Sephora.dk 205 kr. // Witch hazel ekstrakt, Skinfood 99 kr. // Witch hazel aloe vera formula toner, Thayers hos Iherb.dk 61 kr.