© Atelier September

6 frokoststeder i København til max 100 kr.

København er kendt som en dyr by, men hvis du ved, hvor du skal gå hen, kan du godt finde et spisested, hvor du kan få en lækker frokost for under 100 kr. Vi har besøgt seks af slagsen, der ovenikøbet også er insta-venlige.

Italo Caffé: Italienske cafe-retter på Værnedamsvej

Italo Caffé er et skønt lille sted på Værnedamsvej i København. På trods af stedets beskedne størrelse, tør vi godt sige, at det i øjeblikket er et af de mest hippe og velbesøgte steder på Vesterbro. Italo Caffé er i øvrigt lillebror til Italo Disco i Oehlenschlægersgade, som du måske allerede kender, og den lille biks har formået at få samme ånd på den relativt korte tid, den har eksisteret. Italo Caffé byder på et simpelt menukort med croissanter, pasta, panini og kaffe. Helt ligesom i Italien.

Adresse: Værnedamsvej 10, 1619 København V.

italo
© Iitalo caffé

Fabro: Enkle pastaretter i Nyboder-kvarteret

Konceptet bag Fabro er enkelt - og det fungerer. Der er fire pastaretter at vælge mellem, og de koster alle 90 kr. Er du lækkersulten efter lidt sødt til ganen, kan du for bare 55 kr. ekstra supplere med deres hjemmelavede tiramisu. Både kvalitet og smag er upåklagelig, men kommer du i rush hour, skal du væbne dig med tålmodighed, for stedets popularitet er bestemt ikke dalende. Der er ofte kø foran døren, men det er bestemt tålmodigheden værd.

Adresse: Borgergade 134, 1300 København K.
Se deres menukort her.

Un Mercato: Sydlandsk stemning i Torvehallerne

Un Mercato er en skøn perle midt på torvet ved Torvehallerne. Stemningen er uformel, og stedet er perfekt til en frokost, når man har snuset rundt i Torvehallerne. Der er typisk altid en siddeplads, da stedet har pladser både indenfor og udenfor. I de kolde måneder er udendørsareal dækket ind i et opvarmet telt, så du får stadig følelsen af at sidde ude. Un mercato emmer af sydlandsk markedsstemning, og deres risotto-kugler (som i øvrigt kun koster 65 kr.) er to die for!

Adresse: Torvehallerne, Frederiksborggade 21, 1360 København K.
Se deres menukort her.

© Un Mercato

Poulette: Fried chicken på Nørrebro

På Nørrebro finder du det lille spisested, Poulette, som er et fabelagtigt supplement til vinbaren Pompette, der ligger lige ved siden af. Poulette serverer fried chicken sandwiches, der på rekord tid er blevet en go-to, når du skal have mad på farten uden at gå på kompromis med kvaliteten. Du kan dog også spise din sandwich på stedet - hvilket mange gør efter at have fået et par glas naturvin på Pompette. Den klassiske kyllingesandwich kan du nyde til beskedne 85 kr.

Adresse: Møllegade 1, 2200 København N.

© Poulette

Atelier September: Æstetisk avocadomad i Gothersgade

Den lille café med det nydelige navn: Atelier September ligger i den festlige del af Gothersgade, tæt på Kongens Nytorv, og er et perfekt lille helle, når du har brug for et shoppestop. Til frokost anbefaler vi deres klassiske avocadomad, som altid serveres på en smuk tallerken, der flittigt dokumenteres på Instagram. Kom dog ikke for sent op ad dagen, da caféen er populær og maden derfor kan være udsolgt.

Adresse: Gothersgade 30, 1123 København K.
Find deres menukort her.

© Atelier September

Corsa Pizza: Uformel stemning i fire bydele

Cofoco-kæden Corsa Pizza er en all time favorite! Du kan både vælge at svinge forbi og hente frokost med på vejen, eller du kan sidde på en af deres hyggelige og uformelle restauranter, der ligger på henholdsvis Islands Brygge, Vesterbro og Østerbro samt i Nordhavn. En sandwich koster blot 60-70 kr. og er lavet med gode italienske råvarer.

Adresser: Islands Brygge 83B, 2300 København S, Vesterbrogade 44, 1620 København K, Østerbrogade 56, 2100 København Ø, Göteborg Plads 5, 2150 Nordhavn.
Find deres menukort her.

© Corsa pizza