© koreankbbq

De bedste koreanske spisesteder i København

Er du også vild med kimchi, bulgogi, bibimbap samt knasende sprøde og krydrede koreanske kyllingevinger? Vi har samlet otte af de bedste koreanske spisesteder i denne artikel, hvor vi både fremhæver fine dining, budget og alt derimellem.

SSam Korean Food Bar

Streetfood er en stor del af den koreanske madkultur. Særligt korean fried chicken er et naturligt go-to, når de koreanske borgere stiller sult og tørst i Seouls gader.

Maekju betyder øl på koreansk, og derfor betegner man kombinationen af korean fried chicken og øl for Chi-Mek. På den koreanske madbar SSam finder du både knasende sprøde koreanske kyllingevinger og de koreanske serveringer såsom bibimbap og bulgogi.

Du finder SSam's menukort her.

Adresse: Colbjørnsensgade 7, 1652 København V

© SSam Korean Food Bar

Seoul Koreansk BBQ

Seoul Koreansk BBQ har eksisteret i mere end 20 år. De har netop lukket deres første restaurant og udvidet med større lokaler i Nordhavn og på Frederiksberg. Restauranten i Nordhavn er placeret i lokalerne under Big Bio og kan nemt kombineres med en tur i biografen.

Restauranten arbejder med et sharing-koncept, hvor du for bare 249 kroner kan spise dig mæt i det autentiske koreanske retter. Man steger selv kød og grøntsager ved bordet, og resten af maden bliver serveret af robotter, hvilket også har gjort restauranten utroligt populær på TikTok.

Adresse:

  • Hamborg plads 6, 2150 Nordhavn
  • Dirch passers alle 17 st., 2000 Frederiksberg
© koreankbbq

JUJU

Det er den tidligere michelin-kok, Kristian Baumann, der står bag restaurant JUJU (og restaurant Koan). Kristian Baumann har blandt andet stået ved roret i køkkenet på den nu lukkede michelinrestaurant 108, der lå på Strandgade i København. Derfor er kvaliteten totalt upåklagelig – og særligt deres bulgogi af ribeye fra Rævhede er fremragende.

Der er dog stadig en uformel og afslappet stemning på JUJU, som vi i høj grad vil anbefale, at du besøger, hvis du ikke allerede har gjort det.

Adresse: Øster Farimagsgade 8, 2100 København

© Neve Qaraday

Koan

Hvis du ønsker at opleve et ekslusivt køkken med inspiration fra Kristian Baumanns fødeland, Sydkorea, så skal du besøge restaurant Koan. Kristian er nemlig også manden bag Koan, der nu er landet på Langeliniekajen i København, hvor de slår dørene op 4. april 2023.

Koan startede som en popup-restaurant, men er i dag fast beliggende i de smukke lokaler ud til vandet. Lasse Peder Nielsen er ansvarshavende sommelier, og han agerer til dagligt som Kristians partner i restauranten. Tasting-menuen koster 2.500 kroner og er dermed til dig, der vil opleve det koreanske køkken i ægte fine dining-stil.

Vær dog opmærksom på de vise ord, som madanmelder, Lærke Kløvedal, skrev i sin anmeldelse i Politikken: "Jeg kan ikke komme i tanke om mange andre steder, hvor man får så meget gourmet for pengene."

Adresse: Langeliniekaj 5, 2100 København Ø

© Neve Qaraday

Sakura

Sakura fusionerer mellem det koreanske og det japanske køkken, og restauranten minder i høj grad om den tidligere restaurant, Miga, som lå for enden af Sankt Jørgens Sø ud til Gammel Kongevej.

Sakura har de fleste af de klassiske koreanske serveringer og tilbyder samtidig en autentisk fornemmelse. Restauranten er med sin beliggende i indre København super nem at komme til for de, som kommer fra både nær og fjern.

Adresse:
Møntergade 22, 1116 København

© Sakura_cph

Propaganda

Propaganda er en af de mest hippe koreanske spisesteder i København. Her går kimchi og Instagram for alvor hånd i hånd. Propaganda gør en dyd ud af at skabe en personlig udgave af deres egne favoritter fra det koreanske køkken – både hvad angår mad og cocktails.

Derudover har de også et sublimt vinkort. I weekenden er stemningen festlig, og det er derfor også et oplagt sted at søge hen, hvis du vil spise dig mæt i koreanske favoritter, inden du skal i byen med dine venner eller veninder. Restauranten er startet af Barabba-kokken, Youra Kim, og hans partner, Riccardo Marcon, der arbejder som sommelier og restauratør.

Adresse: Vester Farimagsgade 2, 1606 København

© Propaganda

Kopan

Kopan tilbyder helt enkel god koreansk mad til virkelige rimelige priser. De har både en foodtruck foran Torvehallerne og en restaurant på Linnésgade 24 cirka 150 meter derfra. Kopan er et super godt sted at starte, hvis du ikke før har stiftet bekendtskab med det koreanske køkken og gerne vil have en god oplevelse – uden at slå hul i pungen.

Adresse:
Linnésgade 24, 1361 København K, Denmark

© Kopan

Bulko

Bulko startede som streetfood-truck på Papirøen i København, og har siden da åbnet en restaurant på Vesterbro. Her serveres der også et udvalg af de klassiske retter såsom de koreanske pandekager lavet på kartoffel, kimchi, mandu og bulgogi.

Maden er tiltænkt at blive serveret sharing style, men de leverer også ud af huset, hvilket også er et stort plus i bogen.

Adresse: Ny Carlsbergvej 38, 1760 Københave V

© Ann Lind Andersen