Prøv denne lækre brunch i København.
© Wulf & Wonstali

Her skal du spise brunch i København

En hyggelig brunch med gode venner er en genial måde at starte dagen på. Heldigvis bugner København med lækre brunchsteder, som klart er et besøg værd. Vi guider dig her gennem de bedste bruncher i København.

Brunch i København

Man siger, at morgenmad er dagens vigtigste måltid, så hvorfor ikke indtage en god, solid brunch på et af Københavns bedste steder?

Vi har samlet de bedste brunchsteder i København – hvad end du er til smør og brød, æg og bacon, croissanter og smoothie bowls eller veganske retter. Er du ikke et morgenmenneske, men elsker brunch, så bare rolig – mange af stederne serverer nemlig brunch hele dagen lang.

Tjek også vores guides til Københavns bedste bagerier, hvor du kan få smagfuldt og saftigt morgenbrød.

Morgenmad og brunch i København: Mad og kaffe
© Mad & Kaffe

Mad og kaffe: Sammensæt selv din brunch

På Mad og Kaffes restauranter kan du få al slags brunch, uanset om du er til en avocado med bagte mandler, blåbæryoghurt eller en sprød smørcroissant.

Der er også et særligt Jeg må godt i dag-punkt på menuen, hvor du tidligere har kunnet finde blandt andet vanilje-panna cotta og nutella på mandelpraline. Du kan skylle den lækre brunch ned med et hjemmelavet ingefærshot, hjemmelavet iste eller en klassisk cafe latte.

Hvor: Godthåbsvej 45, 2000 Frederiksberg, Sønder Boulevard 68, 1720 København V og Tyrolsgade 6, 2300 Amagerbro
Læs mere her.

Morgenmad og brunch i København: cafe kaf
© Cafe Kaf

Kaf: Vegansk brunch i København

Nørrebro gemmer på en lille perle i form af den hyggelige café Kaf, der kalder sig selv for Danmarks første veganske konditori. Caféen er derfor oplagt til dig, som foretrækker veganske lækkerier, da hele menukortet er vegansk.

Prøv en af morgenmadstallerkenerne, der byder på en lækker brunch i form af de bedste boller, yoghurt, frugt og en lækker croissant, eller få stillet den søde tand med veganske kager, som absolut smager mere sødt end sundt. Men kom tidligt, for de få siddepladser inde og ude bliver hurtigt snuppet af stedets voksende fanskare.

Hvor: Birkegade 21, 2200 København N
Læs mere her.

Morgenmad københavn
© Apotek57

Apotek 57: Innotativ og æstetisk brunch i København

Æstetisk smuk morgenmad i stilrene og nordisk inspirerede rammer. Det er, hvad du kan forvente, når du aflægger morgenmads- og frokoststedet Apotek 57, som har en særdeles lækker brunch, et besøg. Udefra ser det lille spisested ikke ud af meget, men når du først træder indenfor og bestiller, vil du uden tvivl blive betaget af de minimalistiske, simple og virkelig velsmagende morgenmadsretter.

Menukortet er småt, men innovativt. Klassiske retter får tvist som eksempelvis havregrøden med hasselnød pralinee fra Piemonte, yoghurt med jordbær/fennikelblomst-kompot og tyrkiske æg med agurkeyoghurt.

Hvor: Fredericiagade 57, 1310 København K
Læs mere her.

Morgenmad københavn surdejsbrød bananbrød
© Apollo Bar

Apollo Bar: Klassiske brunchretter, du med garanti har set på Instagram

Et af Københavns muligvis mest populære og Instagrammede brunchsteder er uden tvivl Apollo Bar. Ikke nok med at retterne er tiltalende, så er omgivelserne i det smukke Kunsthal Charlottenborg også de perfekte rammer til en hyggelig morgenstund.

På menuen finder du klassiske, men ikke desto mindre super lækre brunchretter som yoghurt med granola og blåbærkompot og surdejsbrød med smør, ost og et blødkogt æg. Tjekker du stedet på Instagram, har du med garanti også set deres populære bananbrød med dulce de leche og kakaonibs – og den er helt klart værd at besøge stedet for.

Hvor: Nyhavn 2, 1051 København K
Læs mere her.

Morgenmad og brunch i København: Far's dreng
© Far's dreng

Far's Dreng: Simple, men lækre brunchretter i Indre By

Hos Far's Drengs to caféer finder du lækker og simpel mad, som du kan få serveret både til brunch, frokost og aftensmad.

Det er altid en indbydende servering, som får mundvandet til at løbe, og de to hyggelige steder i København er derfor klart et brunch-besøg værd.

Hvor: Ny Adelgade 7, 1104 København K og Rosengården 12, 1174 København K
Læs mere her.

Morgenmad københavn surdejsbrød bæst
© Konditte Kaas / Mirabelle Bakery and Eatery

Mirabelle: Økologisk brunch på Nørrebro

Der er garanti for god kvalitet og økologiske råvarer, når du indtager din morgenmad eller brunch hos Mirabelle på Nørrebro. Stedet er kendt for selv at lave alt fra det lækre surdejsbrød og bagværk til deres cremede yoghurt, som laves hos søsterrestauranten Bæst.

Mirabelle er det oplagte sted, hvad end sulten er til en simpel morgenmad bestående af brød med ost og marmelade, yoghurt med topping eller røræg, eller om du er til den udvidede brunchudgave med æg og bacon.

Hvor: Guldbergsgade 29, 2200 København N
Læs mere her.

Morgenmad og brunch i København: Grød
© Grød

Grød: Lækker havregrød i København

Sund(ere) morgenmad

På Jægersborggade ligger Grøds originale grødbar, der serverer grød på en helt ny måde. Det skal være sundt, delikat og ikke mindst billigt – og det er lige nøjagtigt, hvad Grød er.

Det er alt andet end kedelig havregrød, der bliver serveret på Grød. Du kan for eksempel vælge en All-in! Grød, hvor du oven på den lækre havregrød får alle tænkelige toppings lige fra karamelsauce til granola og rabarberkompot, eller starte morgenen med en acaï-bowle toppet med blåbær, peanutbutter, banan, ristede kokosflager og granola. Et helt perfekt måltid til en lidt anderledes brunch i København.

Hvor: Find Grøds caféer her.
Læs mere her.

Morgenmad og brunch i København: Ipsen & Co.
© Ipsen & Co.

Ipsen & Co.: Sammensæt selv din brunch

Ipsen & Co. byder på lækker, frisk brunch og god stemning. Menukortet byder på lækre klassikere som boller og ristet rugbrød med vesterhavsost, yoghurt med müsli og kompot, æg og avocado med videre, og der er dermed mulighed for at sammensætte en lille brunchmenu ud fra netop dine smagsløg.

Desuden byder det lille sted på Frederiksberg på pladser både indenfor og udenfor, så morgenkaffen kan indtages i solstråler, når vejret tillader det.

Hvor: Gammel Kongevej 108, 1850 Frederiksberg
Læs mere her.

morgenmad brunch østerbro københavn
© Ø12

Ø12: Brunchmenu, der spænder fra A til Z

Der er nærmest garanti for, at du kan finde noget, der falder i din smag hos Ø12 på Østerbro, hvor menukortet består af sådan cirka alt, hvad hjertet begærer.

Hvad end du er til klassisk morgenmad som boller med ost, havregrød eller yoghurt, eller du har mod på at begive dig ud i spændende brunchretter som shakshuka, avocado smash eller en ordentlig pandekagestak, er Ø12 stedet for dig.

Hvor: Øster Farimagsgade 12b, 2100 København Ø
Læs mere her.

Morgenmad og brunch i København: Kaf bar 9
© Instagram / @kafbar

Kaf' bar 9: Sund, økologisk brunch i København

Smut forbi Antonigade og besøg den økologiske Kaf' bar 9 for en god og sund omgang morgenmad i hyggelige omgivelser. Kaffebaren er ejet af venneparret Rasmus og Mikkel, der startede caféen med henblik på et mere hjemligt sted at nyde sin kaffe i Indre By.

Det beskedne, men ikke desto mindre lækre menukort byder blandt andet på avocado-toast og yoghurt med granola, og hvis du har en sød tand, kan du forkæle dig selv med dagens kage, pain au chocolat eller lækre croissanter.

Hvor: Antonigade 9, 1106 København K
Læs mere her.

Morgenmad og brunch i København: Atelier September
© Politiken, Yelp.dk, Everplaces.com

Atelier September: Sund og simpel brunch i København

Atelier September startede ud som et galleri, men er i dag mere kendt for sin hyggelige café i antikvitetsbutikkens smukke lokaler på Gothersgade. Her kan du nyde en skøn og sund brunch, mens du beundrer de smukke antikviteter i den fine butik.

Lige nu kan du få morgenmadsretter som yoghurt med zucchini og granola, grapefrugt og burrata med basilikum, men du kan også gå med klassikere som rugbrød med comté eller en solid havregrød med blåbær.

Hvor: Gothersgade 30, 1123 København K
Læs mere her.

Morgenmad københavn vegansk glutenfri
© Baryl

Baryl: Brunch med veganske og glutenfri alternativer i København

Du kan ikke blive andet end glad, når du får serveret morgenmad og brunch hos Baryl. Der er nemlig masser af flotte farver, friske råvarer og lækre smagssammensætninger. Vælger du deres brunch, kan du forvente en række lækre frokostinspirerede retter som laks, gulerodshummus samt en anretning med nødder og oliven, men der er selvfølgelig også mulighed for at vælge de mere gængse morgenmadsretter som skyr med müsli og frugt.

Går du efter veganske eller glutenfri alternativer, er Baryl også en oplagt destination, da menukortet byder på flere alternative, lækre retter.

Hvor: Århusgade 78, 2100 København Ø
Læs mere her.

Morgenmad og brunch i København: Møller Kaffe og Køkken
© Møller Kaffe og Køkken

Møller Kaffe og Køkken: Økologiske mini-retter til morgenmad

Hos Møller Kaffe og Køkken kan du få serveret økologisk brunch helt indtil klokken 16 (bestil senest klokken 15), hvilket er en god nyhed for alle os, som elsker morgenmad – uanset hvad klokken har slået.

Menuen består af et hav af små retter, lige fra de mere atypiske morgenmadsretter som kyllingenuggets og burrata til klassikere som røræg og yoghurt. Men kom i god tid, for det populære sted bliver hurtigt fyldt op.

Hvor: Nørrebrogade 160, 2200 København N
Læs mere her.

Morgenmad og brunch i København: Wulff og Konstali
© © Instagram / @wulffogkonstali

Wulff og Konstali Food Shop: Et væld af lækre brunchretter

Morgenmaden på Wulff og Konstali har med god grund fået stor ros, og du er sikkert med jævne mellemrum faldet over smukke madbilleder på Instagram fra deres fine spisested.

Her kan du selv sammensætte din menu efter, præcis hvad du vil have, og hvor mange retter du ønsker ud fra 23 valgmuligheder, som lige nu består af alt, hvad man kan drømme om – fra croque monsieur og cremet laksemousse til kardemommesnegl og smoothie bowl. Og så er brødet desuden friskbagt i deres eget bageri.

Hvor: Find Wulff og Konstalis caféer her*.
Læs mere her.

Morgenmad og brunch i København: Ravnsborg Kitchen & Bar
© Ravnsborg Kitchen & Bar

Ravnsborg Kitchen & Bar: Klassisk brunch i København

I de rustikke lokaler på Nørrebro kan du hver dag sammensætte din egen brunch ud fra restaurantens udvalg af morgenmadsklassikere som pølser, røræg, skyr og croissanter eller de mere aften-lignende retter som fritter med aioli og forårsruller.

Restauranten er det oplagte sted at nyde sin morgenkaffe og samtidig kigge på alle de cyklister og biler, der suser forbi på Nørrebrogade.

Hvor: Ravnsborggade 1, 2200 København N
Læs mere her.

Morgenmad og brunch i København: The Union Kitchen
© The Union Kitchen

The Union Kitchen: Lækker brunchtallerken

Københavns måske mest Instagrammede kaffe kommer nok fra The Union Kitchen. Her kan du få serveret din cappuccino med ordene 'Instagram me now' eller andre små citater udformet i kakaodrys.

Menuen byder på større retter som deres brunchtallerken, der blandt andet består af røræg, røget laks og comté-ost samt en mini-avocadotoast og minivaffel. Er det kun den lille sult, der skal stilles, kan du nøjes med mindre retter som yoghurt med granola.

Hvor: Store Strandstræde 21, 1255 København K
Læs mere her.