Pizza landets bedste København Aarhus
© Corsa pizza

Pizzaer: Her er Københavns bedste

Surdejspizza, stenovnsbagt pizza og koldhævet pizza. Se her, hvor du får Københavns bedste pizzaer. Hvor mange af stederne kan du krydse af?

Fra pizzeriaer til hjemmelavede pizzaer

Siden pizzaen kom til Danmark op gennem 1970-80'erne, er spisen af italiensk afstamning blevet mere og mere populær i mange danske husholdninger.

Ikke nok med at pizza er blevet en populær spise på restauranter, de er også mere end velegnede som takeaway – hvad enten det er til at tage med hjem i sofaen med en god serie eller med ud i parken akkompagneret af et køligt glas vin.

Ligesom surdejsbrødet ikke længere er forbeholdt bagerierne, men derimod i højere grad bliver produceret derhjemme, er pizzaen efterhånden også blevet så eftertragtet en spise, at flere selv giver sig i kast med deres egne pizza-opskrifter på lækre hjemmelavede pizzaer – nogle er endda så engagerede, at de sågar anskaffer sig en pizzasten for den rette sprøde bund. Men selvom hjemmelavede pizzaer har sin charme, er det svært at opnå samme resultat som pizzeriaerne, der ofte bager pizzaerne i en traditionel stenovn.

Hvad end du er til en traditionel pizza margherita eller tør vove dig ud i en opdateret surdejspizza med alternativ topping, byder landets restauranter på et bredt udvalg af den italienske klassiker.

Nedenfor har vi udvalgt en række af Københavns bedste pizzaer til dig. Har du mon prøvet dem alle? Ellers kan du med fordel begynde fra en ende af.

Pizza Østerbro København surdejspizza
© Corsa Pizza

Corsa Pizza: Napolitansk pizza flere steder i København

Hos Corsa Pizza danner cykelløb i fjernsynet, spejle på væggene og små, hyggelige marmorborde rammen for en autentisk italiensk restaurantoplevelse. På menuen finder du blandt andet napolitanske surdejspizzaer med boblende leopardpletter og den blødeste kant (særligt pizzaen med burrata, mascarpone, persille og spinat er virkelig god), og vil du forkæle dig selv lidt ekstra, kan du med fordel slutte af på en kugle af den lækre italienske is.

Adresse: Østerbrogade 56, 2100 København Ø, Vesterbrogade 44, 1620 København V, Islands Brygge 83B, København S, Göteborg Plads 5, 2150 Nordhavn
Bestil din pizza her.

Mother pizza Kødbyen København
© Mother

Mother: Hypet pizza på Vesterbro

Midt i Kødbyens rå omgivelser ligger restauranten Mother, et af Københavns mest hypede pizzaspots blandt både lokale og turister – og det med rette. Mother tilbyder nemlig en moderne og velsmagende udgave af den traditionelle pizza, som er lavet på surdej og bagt i brændeovn, og hvis råvarer blandt andet er direkte importeret fra Italien. Stedet er desuden et af de mest stemningsfyldte spisesteder på lune forårs- og sommerdage.

Adresse: Høkerboderne 9-15, 1712 København V
Bestil din pizza her.

Håndplukket til dig

Pizza Otto Værnedamsvej
© Pizza Otto

Otto Pizza: Napolitansk pizza til gode priser flere steder i København

Pizzeriaet Otto Pizza startede med blot en enkelt restaurant midt på Værnedamsvej tilbage i januar 2021, men i dag beriger kæden flere københavnske bydele med sine lækre pizzaer. Med sine napolitanske pizzaer med den tynde bund og puffede leopardplettede kanter (her smider man ikke kanterne ud) til maksimum 110 kroner har pizzeriaet i den grad vundet sig ind i københavnernes pizzaelskende hjerter. Har du lidt længere hjem, eller skal du ikke lige spise din pizza med det samme, har stedet hele køleskabe fyldt med 'heat at home'-pizzaer, hvor du kan få duften – og smagen – af nybagte pizzaer direkte hjem i dit køkken ved blot at varme pizzaerne tre minutter i en varm ovn.

Adresse: Værnedamsvej 18, 1619 København V, H.C. Andersens Boulevard 12, 1608 København K, Godthåbsvej 10, 2000 Frederiksberg, Strandlodsvej 15, 2300 København S
Bestil din pizza her.

Bæst Nørrebro europas bedste pizza
© Bæst

Bæst: Prisvindende pizza på Nørrebro

I en hyggelig gård midt på Nørrebro finder du Bæst, der i 2022 blev kåret som den 4. bedste pizza i Europa. Hos Bæst går de ikke på kompromis med råvarerne, og derfor er en af stedets mest smagfulde klassiske pizzaer blot med tomatsauce og stracciatella. Pizzaerne bliver til i en brændefyldt stenovn, hvor de får en saftig bund og de velkendte leopardpletter. Skal du toppe pizzaoplevelsen, kan du med fordel bestille deres hjemmelavede burrata som topping på din pizza.

Adresse: Guldbergsgade 29, 2200 København
Bestil din pizza her.

Håndplukket til dig

Gorm's pizza København
© Gorm's Pizza

Gorm's Pizza: Pizza med knasende sprød bund flere steder i København

Hvad der startede som et enkelt pizzasted i Magstræde tilbage i 2008, er i dag en hel restaurantkæde, hvor du kan få glæde af de lækre koldhævede pizzaer forskellige stedet i landet. Gorm's Pizza er garant for gourmetpizzaer med knasende sprøde bunde, og de velsmagende opskrifter, der udfordrer det mere gængse pizzafyld, er så populære, at de også har dannet rammen for kogebogen Gorms Pizza af stifter Gorm Wisweh.

Adresse: Se alle kædens lokationer på Gormspizza.dk
Bestil din pizza her.

Pizzeria Luca pizza europas bedste
© Pizzeria Luca

Pizzeria Luca: Autentiske italienske pizzaer i indre by

Hos Pizzeria Luca får du en god, ægte og autentisk italiensk pizza med den helt rette sprødhed, hvilket i 2019 gav stedet titlen som Europas 5. bedste pizza. Stedet har stort fokus på autentiske smage, og derfor er opskriften på den hele 72-timers koldhævede dej hentet fra Italien. Hvis du endnu ikke har prøvet den lille italienske perle, der ligger i kælderhøjde og derfor nemt kan overses, er det ikke et sekund for tidligt at stifte bekendtskab med pizzeriaet.

Adresse: Gammel Strand 42, 1202 København
Bestil din pizza her.

napolitansk pizza pizzeria rossopomodoro indre by
© Rossopomodoro

Rossopomodoro: Napolitansk pizza med god udsigt i Indre by

Lækker napolitansk pizza med bløde, luftige kanter, som nydes på en rooftop midt i Indre by i København. Synes du også, det lyder tiltalende, så kan du roligt lægge vejen forbi pizzeriaet Rossopomodoro, som er placeret øverst på rooftoppen af Illum midt på Strøget. Ud over en smuk udsigt får du også god sydlandsk stemning og selvfølgelig en lækker syditaliensk pizza lavet på en dej, som har hævet i 24 timer, og bestående af de bedste napolitanske lokale råvarer.

Adresse: Østergade 52, 1001 København K
Bestil din pizza her.

Sapore D'Italia nørrebro pizza pizzeria blegdamsvej
© Sapore D'Italia

Sapore D'Italia: Pizzeria med den bedste topping på Nørrebro

Pizza med trøffel, braiseret oksekød, mortadella og burrata eller pancetta. Det er blot nogle af de pizzaer, det hyggelige pizzeria midt på Blegdamsvej har at byde på, men listen over lækkert fyld er lang. Hos Sapore D'Italia får du nemlig pizzaer, som ikke er den slags, du finder over alt i København, og som desuden får sin lækre smag takket værd den brændefyrede ovn, pizzerne laves i. Hvad der desuden er ekstra nævneværdigt hos pizzeriaet, er den altid hjertevarme og kærlige stemning. Det er tydeligt, at der ikke blot ligger kærlighed bag tilblivelsen af maden, men at også de ansatte bidrager med personlighed og god stemning.

Adresse: Blegdamsvej 42, 2200 København N
Bestil din pizza her.

Itzi Pitzi Pizza vesterbro pizzeria
© Itzi Pitzi Pizza

Itzi Pitzi Pizza: Vesterbros måske mindste take away-pizzeria med stort menukort

De fleste kender det lille pizzeria på Vesterbro, selvom størrelsen på butikken nemt gør, at den overses. Dog er stedet et af Vesterbros mest populære take away-pizzeriaer, når solen tillader folk at flokkes på de grønne plæner midt på Sønder Boulevard, men er du gået forbi pizzeriaet, har du med garanti heller ikke kunnet undgå at blive fristet af stedets pizzaer – duften af pizza er nemlig helt uundgåelig og ikke mindst uimodståelig, når du passerer. Desuden har Itzi Pitzi et enormt udvalg af pizzaer med hele 70 forskellige kombinationer, så er du ubeslutsom, kan du med fordel tage et kig på menuen hjemmefra.

Adresse: Sønder Boulevard 51, 1720 København V
Bestil din pizza her.

Pizza stensbagt Amager Frederiksberg Bryggen
© Pizza Bro

Pizza Bro: Stenovnsbagte pizzaer med økomærke på Islands Brygge og Frederiksberg

Pizza Bro er kendt for sine rullende pizzatrailere, som, til trods for ikke at se ud af meget, leverer lækre, stenovnsbagte pizzaer med sprød økologisk bund og friske, italienske råvarer på toppen. Mens du stadig kan finde pizzatrucken på Bryggen, har Pizza Bro på Frederiksberg skiftet sin truck ud med en fast lokation på Falkoner Allé. Uanset hvor du bestiller din pizza, er du aldrig et sekund i tvivl om, at din pizza er friskbagt og lige taget ud af stenovnen.

Adresse: Njalsgade 19D, 2300 København S, Falkoner Allé 17, 2000 Frederiksberg
Bestil din pizza her.

Pizza tapas Nørrebro minipizza
© Pico Pizza

Pico Pizza: Pizza-tapas på Nørrebro, Vesterbro og i Valby

Pico Pizza er stedet for dig, der aldrig kan beslutte dig for én pizza. Her er pizzaerne nemlig lavet i mini-udgaver, og derfor bestiller man typisk tre forskellige af de lækre pizzaer, hvilket giver dig mulighed for at smage lidt af hvert. Duften af pizza er uimodståelig i restauranterne, hvor surdejspizzaerne laves i en stenovn midt inde i det hele.

Adresse: Skyttegade 3, 2200 København N, Vesterbrogade 135, 1620 København V, Pakkerivej 3, 2500 Valby
Bestil din pizza her.

Surdejspizza Vesterbro København
© Surt

Surt: Pizzaer med italienske rødder på Vesterbro

Grundlæggeren af surdejspizzeriaet og restauranten Surt har rødder i Italien, hvor familien i generationer har været ferme på bagefronten. Det har resulteret i stenovnspizzeriaet, hvor fyld som hestebønner og blå østershatte udfordrer de gængse ingredienser, hvilket gør de smagfulde pizzaer interessante, anderledes og ikke mindst lækre.

Adresse: Bag Elefanterne 2, 1799 København
Bestil din pizza her.

Dal Forno værnedamsvej frederiksberg
© Dal Forno

Dal Forno: Take away-pizzaer og -slices i et smørhul på Værnedamsvej

Har du også bemærket de karakteristiske gule pizzabakker rundt i København? De kan opstøves hos det lille pizzeria Dal Forno, der ligger gemt blandt alle de hyggelige restauranter på Værnedamsvej. Her kan du enten hurtigt snuppe et enkelt pizzaslice eller bestille en hel pizza – begge dele er yderst lækkert og kan fås til upåklagelige priser. Uanset hvad du vælger, kan du være sikker på, at der er kræset for din pizza – pizzadejen har nemlig fået lov til at hæve i 72 timer.

Adresse: Værnedamsvej 9, 1819 Frederiksberg C
Læs mere her.

Neighbourhood pizza Nørrebro Vesterbro
© Neighbourhood Pizza

Neighbourhood Pizza: Pizzaer med innovativt fyld samt vegetariske og veganske muligheder

Hos Neighbourhood har de en særlig forkærlighed for økologi, og så får du med garanti pizzaer, som du ikke har smagt – eller set – før. Ud over at være kendt for deres lækre sprøde og lette pizzabunde og -kanter, er de nemlig også kendt for deres innovative udtryk og tilgang til pizzafyldet, der bestemt udfordrer de klassiske smage, som vi kender fra pizzaer. Ofte finder du friske råvarer på din pizza, hvilket passer perfekt til de lettere pizzaer, der ikke blot smager godt, men også ser virkelig pæne ud. Og så finder du som oftest både en vegansk og vegetarisk pizza på menukortet.

Adresse: Istedgade 27, 1650 København V, Jægersborggade 56, 2200 København N
Bestil din pizza her.

Håndplukket til dig

Pizzeria Vesterbro
© Pizzeria MaMeMi

Pizzeria MaMeMi: Sæsonbetonede pizzaer på Vesterbro

Tanken bag pizzeriaet MaMeMi på Vesterbro er at berige danskerne med et stykke ægte italiensk kultur. Der bliver eksperimenteret med forskellige kvalitetsråvarer, hvilket har resulteret i en jævnligt udskiftende sæsonbetonet pizzamenu. Hvad der ikke eksperimenteres med, er den altid sprøde og lækre pizzabund.

Adresse: Mysundegade 28, 1668 København
Bestil din pizza her.

Hvor stammer pizza fra?

Selvom de fleste nok uden tøven vil give italienerne æren for pizzaen, er der delte meninger om, hvor pizzaen stammer fra. Dog siges det, at de første pizzeriaer har deres oprindelse i Napoli-området, og dermed tilfalder æren alligevel ofte italienerne. I dag er pizzaen dog så udbredt, at der nærmest ikke er det sted i verden, hvor du ikke kan opstøve en pizza.