Pizza landets bedste København Aarhus © Corsa pizza

Pizzaer: Her er Københavns bedste

Surdejspizza, stenovnsbagt pizza og koldhævet pizza. Vi guider til 12 af Københavns bedste pizzeriaer. Hvor mange af stederne kan du krydse af?

Fra pizzeriaer til hjemmelavede pizzaer

Siden pizzaen kom til Danmark op gennem 70'erne og 80'erne, er spisen med italiensk afstamning blevet mere og mere populær i mange danske husholdninger.

Ikke nok med, at pizza er blevet en populær spise på restauranter, de er også mere end velegnede som take-away - hvad enten det er til at tage med hjem i sofaen med en god serie eller med ud i parken akkompagneret af et køligt glas vin.

Ligesom surdejsbrødet ikke længere er forbeholdt bagerierne, men derimod i højere grad bliver produceret derhjemme, er pizzaen efterhånden også blevet så eftertragtet en spise, at flere selv giver sig i kast med deres egne pizza-opskrifter på lækre hjemmelavede pizzaer – nogle er endda så engagerede, at de sågar anskaffer sig en pizzasten for den rette sprøde bund. Men selvom hjemmelavede pizzaer har sin charme, er det svært at opnå samme resultat som pizzeriaerne, der ofte bager pizzaerne i en stenovn.

Hvad end du er til en traditionel pizza margherita eller tør vove dig ud i en opdateret surdejspizza, byder landets restauranter på et bredt udvalg af den italienske klassiker.

Nedenfor har vi udvalgt en række af Københavns bedste pizzaer til dig. Har du mon prøvet dem alle? Ellers kan du med fordel begynde fra en ende af.

Pizza Østerbro København surdejspizza
© Corsa Pizza

Corsa Pizza

Napolitansk pizza på Østerbro

Hos Corsa Pizza på Østerbro danner cykelløb i fjernsynet, spejle på væggene og små hyggelige marmorborde rammen for en autentisk italiensk restaurantoplevelse. På menuen finder du blandt andet napolitanske surdejspizzaer med boblende leopardpletter og den blødeste kant, og vil du forkæle dig selv lidt ekstra, kan du med fordel slutte af på en kugle af den lækre italienske is.

Adresse: Østerbrogade 56, 2100 København
Bestil din pizza her.

Mother pizza Kødbyen København
© Mother

Mother

Hypede pizzaer på Vesterbro

Midt i Kødbyens rå omgivelser ligger restauranten Mother, et af Københavns mest hypede pizzaspots blandt både lokale og turister – og det med rette. Mother tilbyder nemlig en moderne og velsmagende udgave af den traditionelle pizza, som er lavet på surdej og bagt i brændeovn, og hvis råvarer blandt andet er direkte importeret fra Italien. Stedet er desuden et af de mest stemningsfyldte spisesteder på lune forårs- og sommerdage.

Adresse: Høkerboderne 9-15, 1712 København V
Bestil din pizza her.

Håndplukket til dig

Pizza Otto Værnedamsvej
© Pizza Otto

Otto Pizza

Napolitanske take away-pizzaer på Værnedamsvej

Københavns muligvis nyste spiller på den gastronomiske scene er pizzeriaet Otto Pizza, placeret lige i hjertet af København på hyggelige Værnedamsvej. Med sine napolitanske pizzaer med den tynde bund og puffede leopardplettede kanter (her smider man ikke kanterne ud), har pizzeriaet i den grad vundet sig ind i københavnernes pizzaelskende hjerter. Pizzaerne kan alle fås til under 100 kroner, og så er der (hold fast) oven i købet nummer på pizzabakkerne, så du ikke forveksler din pizza med andres – dét er service.

Adresse: Værnedamsvej 18, 1619 København V
Bestil din pizza her.

© Bæst

Bæst

Prisvindende pizza på Nørrebro

I en hyggelig gård midt på Nørrebro finder du Bæst, som i 2019 blev kåret som den 3. bedste pizza i Europa. Hos Bæst går de ikke på kompromis med råvarerne, og derfor er en af stedets mest smagfulde klassiske pizzaer blot med tomatsauce og stracciatella. Pizzaerne bliver til i en brændefyldt stenovn, hvor de får en saftig bund og de velkendte leopardpletter. Skal du toppe pizzaoplevelsen, kan du med fordel bestille deres hjemmelavede burrata som topping på din pizza.

Adresse: Guldbergsgade 29, 2200 København
Bestil din pizza her.

Håndplukket til dig

Gorm's pizza København
© Gorm's Pizza

Gorm's Pizza

Lækre pizzaer med knasende sprød bund

Hvad der startede som et enkelt pizzasted i Magstræde tilbage i 2008, er i dag en hel restaurantkæde, hvor du kan få glæde af de lækre koldhævede pizzaer forskellige stedet i landet. Gorm's Pizza er garant for gourmetpizzaer med knasende sprøde bunde, og de velsmagende opskrifter, der udfordrer det mere gængse pizzafyld, har både fundet vej til kogebøger og sikret prisen som ”byens bedste takeaway” af AOK.

Adresse: Se alle kædens pizzasteder på Gormspizza.dk
Bestil din pizza her.

Pizzeria Luca pizza europas bedste
© Pizzeria Luca

Pizzeria Luca

Autentiske italienske pizzaer i indre by

Hos Pizzeria Luca får du en god, ægte og autentisk italiensk pizza med den helt rette sprødhed, hvilket i 2019 gav stedet titlen som Europas 5. bedste pizza. Stedet har stort fokus på autentiske smage, og derfor er opskriften på den hele 72-timers koldhævede dej hentet fra Italien. Hvis du endnu ikke har prøvet den lille italienske perle, der ligger i kælderhøjde og derfor nemt kan overses, er det ikke et sekund for tidligt at stifte bekendtskab med pizzeriaet.

Adresse: Gammel Strand 42, 1202 København
Bestil din pizza her.

Pizza stensbagt Amager Bryggen
© Pizza Bro

Pizza Bro

Stenovsbagte pizzaer på Islands Brygge

Traileren midt på Islands Brygge ser ikke ud af meget, men de stenovnsbagte pizzaer med den sprøde bund og de friske råvarer på toppen er bestemt værd at sætte tænderne i. Og når du får den lune bakke i hænderne, er du ikke et sekund i tvivl om, at din pizza er friskbagt og lige taget ud af ovnen i den beskedne vogn.

Adresse: Njalsgade 19D, 2300 København
Bestil din pizza her.

Pizza tapas Nørrebro minipizza
© Pico Pizza

Pico Pizza

Pizza-tapas på Nørrebro

Pico Pizza er stedet for dig, der aldrig kan beslutte dig for en pizza. Her er pizzaerne nemlig lavet i mini-udgaver, og derfor bestiller man typisk tre forskellige af de lækre pizzaer, hvilket giver dig mulighed for at smage lidt af hvert. Duften af pizza er uundgåelig i den lille hyggelige restaurant, hvor surdejspizzaerne laves i en stenovn midt inde i restauranten.

Adresse: Skyttegade 3, 2200 København
Bestil din pizza her.

Surdejspizza Vesterbro København
© Surt

Surt

Pizzaer med italienske rødder på Vesterbro

Grundlæggeren af surdejspizzeriaet og restauranten Surt har rødder i Italien, som i generationer har været ferme på bagefronten. Det har resulteret i stenovnspizzeriaet, hvor fyld som hestebønner og blå østershatte udfordrer de gængse ingredienser, hvilket gør de smagfulde pizzaer interessante, anderledes og ikke mindst lækre.

Adresse: Bag Elefanterne 2, 1799 København
Bestil din pizza her.

Pizza to-go Værnedamsvej
© Dal Forno

Dal Forno

Take away-pizzaer og -slices i et smørhul på Værnedamsvej

Har du også bemærket de karakteristiske gule pizzabakker rundt i København? De kan opstøves hos det lille pizzeria Dal Forno, der ligger gemt blandt alle de hyggelige restauranter på Værnedamsvej. Her kan du enten hurtigt snuppe et enkelt pizzaslice eller bestille en hel pizza, begge dele er yderst lækkert og kan fås til upåklagelige priser. Uanset hvad du vælger, kan du være sikker på, at der er kræset for din pizza – pizzadejen har nemlig fået lov til at hæve i 72 timer.

Adresse: Værnedamsvej 9, 1819 Frederiksberg C
Læs mere her.

Neighbourhood pizza Nørrebro Vesterbro
© Neighbourhood Pizza

Neighbourhood Pizza

Pizzaer med innovativt fyld samt vegetariske og veganske muligheder

Hos Neighbourhood har de en særlig forkærlighed for økologi, og så får du med garanti pizzaer, som du ikke har smagt – eller set – før. Ud over at være kendt for deres lækre sprøde og lette pizzabunde og -kanter, er de nemlig også kendt for deres innovative udtryk og tilgang til pizzafyldet, der bestemt udfordrer de klassiske smage, som vi kender fra pizzaer. Ofte finder du friske råvarer på din pizza, hvilket passer perfekt til de lettere pizzaer, der ikke blot smager, men også ser virkelig pæne ud. Og så finder du som oftest både en vegansk og vegetarisk pizza.

Adresse: Istedgade 27, 1650 København V & Jægersborggade 56, 2200 København N
Bestil din pizza her.

Håndplukket til dig

Pizzeria Vesterbro
© Pizzeria MaMeMi

Pizzeria MaMeMi

Sæsonbetonede pizzaer på Vesterbro

Tanken bag pizzeriaet på Vesterbro er at berige danskerne med et stykke ægte italiensk kultur. Der bliver eksperimenteret med forskellige kvalitetsråvarer, hvilket har resulteret i en jævnligt udskiftende sæsonbetonet pizzamenu. Hvad der ikke eksperimenteres med, er den altid sprøde og lækre pizzabund.

Adresse: Mysundegade 28, 1668 København
Bestil din pizza her.

Hvor stammer pizza fra?

Selvom de fleste nok uden tøven vil give italienerne æren for pizzaen, er der delte meninger om, hvor pizzaen stammer fra. Dog siges det, at de første pizzeriaer har deres oprindelse i Napoli-området, og dermed tilfalder æren alligevel ofte italienerne. I dag er pizzaen dog så udbredt, at der nærmest ikke er det sted i verden, hvor du ikke kan opstøve en pizza.