© Rikke Westesen

Denne sublime nytårsdessert kan tilberedes på 15 minutter

4 hovedingredienser og 15 minutters tilberedning. Kogebogsforfatter og influencer, Frederikke Wærens, deler sin opskrift på silkeblød chokolademousse.

Frederikke Wærens er kogebogsforfatter og influencer. Til dagligt forkæler hun sine 332 tusinde følgere på Instagram med alverdens opskrifter på bagværk og søde sager, der får mundvandet til at løbe.

I denne omgang får du opskriften på den perfekte nytårsdessert, som naturligvis er en silkeblød chokolademousse, der er det rene guf for smagsløgene.

Frederikke-Waerens-Chokolademousse-scaled

Chokolademousse

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Ingredienser

  • 75 g god mørk chokolade
  • 3⅓ stk. past. æggeblommer
  • 25 g flormelis
  • 1½ dl piskefløde

Pynt

  • Flødeskum
  • håndfuld Friske hindbær
  • Drys Revet chokolade

FREMGANGSMÅDE

  • Smelt chokoladen i en skål over vandbad, den må ikke blive for varm.
  • Pisk æggeblommer og flormelis til en lys og luftig æggesnaps.
  • Hæld chokoladen i æggesnapsen i en tynd stråle, imens der piskes ved lav hastighed.
  • Pisk herefter fløden til en let skum og vend den forsigtigt sammen med chokolade-æggeblandingen.
  • Fordel chokolademoussen i portionsglas (eller en skål) og stil på køl i ca. 4 timer eller til dagen efter.
  • Pynt chokolademoussen med flødeskum, hindbær og revet chokolade og servér. Velbekomme!

Flere opskrifter?

Hvis du er blevet hooked på at lave flere af Frederikkes opskrifter, kan du med fordel tage et kig på en af hendes tre kogebøer, der (selvfølgelig) har bagning i fokus – find alle tre kogebøger på Frederikkes hjemmeside.

Håndplukket til dig