Du bruger din parfume helt forkert
© iStock

7 parfume-fejl, du sikkert begår

Ved du, hvor du ikke bør opbevare parfumer, og på hvilket tidspunkt, du får mest ud af de duftende dråber? Hvis ikke, så kig med her

Parfume er en naturlig del af vores skønhedsrutine, og vi er vilde med duftene, som vi nu både selv kan navngive og få vores eget monogram på, for ikke at nævne de mest ikoniske dufte nogensinde.

Men vidste du, at der er en forkert måde at bruge parfume på?

Kig med nedenfor, hvor vi har samlet syv ting, som du IKKE skal gøre, hvis du vil have det maksimale ud af din yndlingsduft.

Psst ... Vidste du i øvrigt, at parfume kan gøre dig smukkere?

1. Du påfører parfume på vej ud af døren

Mange tager parfume på, når de er på vej ud af døren, men det er langt fra det bedste tidspunkt at gøre det på. Det er bedst, når du lige har været i bad, fordi din hud er fugtig, hvilket får duften til at holde længere.

Hvis du ikke går i bad om morgenen, kan du tage en bodylotion på uden parfume for at tilføje fugt til din hud, og derefter påføre din yndlingsduft.

2. Du mikser flere dufte

Generelt er det vigtigt, at du ikke mikser på kryds og tværs, da det kan ændre parfumernes dufte til enten at blive for søde eller for intense.

Derfor er det nødvendigt at bruge en bodylotion uden parfume, hvis du vil gøre brug af tricket fra første punkt.

3. Du gnider håndleddene sammen

For mange er det en vane at gnide håndleddene sammen, efter at have sprayet parfume på.

Dog er det en fejl, da duften blegner hurtigere, når du forstyrrer molekylerne ved at gnide på den. Af samme årsag kan det også ændre på parfumens duft.

4. Du nøjes med håndleddet

Det er din kropsvarme, som aktiverer parfumen og får den til at dufte. Så i stedet for at nøjes med håndleddene, kan du med fordel også give dine andre pulspunkter et spray; nakke, bag knæene og faktisk også på dine ankler.

5. Drop papiret, når du tester

Hvis du tester en parfume på et stykke papir inden køb, giver det dig naturligvis et indtryk af, hvordan den dufter.

Men faktisk bør du spraye parfumen på din egen hud, da hver duft arter sig forskelligt afhængig af vores individuelle kropsduft.

6. Du bruger ikke den rigtige dufttype

Du har højst sandsynligt lagt mærke til de forskellige typer af dufte. Den mest koncentrede duft er parfumen, derefter kommer Eau de Parfume og Eau de Toilette.

Vælger du den mest koncentrerede variant, holder den i længst tid. Samtidig er det også den type duft, du skal bruge mindst af. Hold dig som hovedregel til to sprøjt.

7. Du opbevarer parfumerne forkert

Mange vælger at opbevare parfumer på badeværelset ofte det sted, men det er langt fra optimalt. Der er nemlig tre ting, som din parfume ikke kan lide: Lys, varme og ilt. Dermed er badeværelse ikke det bedste sted at have de fine flakoner stående, fordi rummet bliver varmt, når du tager bad.

Parfumer kan godt tåle lys, men du bør ikke have dem stående i direkte sollys i din vindueskarm.

Er der dufte, som du sjælendt bruger, bør du i stedet opbevare dem i et skab eller en skuffe.

Hvis du ønsker at passe ekstra godt på din parfume, bør du opbevare den i en boks i dit køleskab, eller et andet mørkt rum uden store temperaturskift, så duften ikke nedbrydes.

GÅ IKKE GLIP AF NOGET!