Parfume chanel gabrielle
© Instagram / @chanelofficial

Her er parfumen til den rebelske kvinde

Modehuset Chanel har skabt deres første nye duft i 15 år, der hylder den rebelske kvinde bag brandet, Gabrielle 'Coco' Chanel

Hun har revolutioneret moden, inspireret alverdens kvinder og er et af århundredets største kvindelige ikoner. Gabrielle ‘Coco’ Chanel var en ambitiøs og passioneret kvinde, der turde gå sin egne veje – og det er netop, hvad Chanels helt nye duft, Gabrielle Chanel, handler om.

Duften Gabrielle Chanel er husets første i 15 år. Vi har mødt parfumøren bag, Olivier Polge, til en snak om sammensætningen af den nye duft, om hvorfor det kun er hvide blomster som jasmin, orangeblomst og tuberose, der er blevet brugt, og om, hvorfor den er tilegnet rebelske kvinder.

Parfume chanel gabrielle

Olivier Polge er vokset op med Chanel. Hans far, Jacques Polge, var husets husparfumør, indtil Olivier tog over i 2013.

© Chanel

HVORDAN INSPIREREDE GABRIELLE CHANEL DIG, DA DU SKULLE LAVE PARFUMEN?

“Personen Gabrielle Chanel var ikke udgangspunktet for mig, da jeg gik i gang med duften. Det kom helt naturligt i løbet af processen. Min inspiration kom fra blomsterne. Der har altid været blomster i Chanels dufte, men mine tanker blev ved med at kredse om den hvide blomst ...”

HVORDAN MINDER GABRIELLE CHANEL OM ANDRE AF HUSETS DUFTE?

“Som alle andre Chanel-dufte er Gabrielle Chanel meget blomsteragtig. Da jeg gik i gang med at kreere den, fandt jeg alle de duftnoter frem, der var brugt i Chanels historie, men arrangerede dem, så jeg nåede frem til min helt egen, imaginære blomst. Jeg fremmanede intensiteten af jasmin, brugte hvide musknoter for at gøre ylang-ylang-bladene mere fløjlsbløde, fremhævede essensen af tuberose med sandeltræ og boostede friskheden af orangeblomst med skrællen fra mandariner og lidt grapefrugt og solbær.”

KAN MAN SIGE, AT DU HAR LAVET KOMPOSITIONEN SOM EN BUKET?

“Jeg ville fokusere på det, der var vigtigst: Den imaginære blomst, hvilket i bund og grund er en buket bestående af fire blomster: orangeblomsten, ylang-ylang, jasmin og tuberose.”

HVORFOR HAR DU VALGT AT UDVIKLE EN BLOMST?

“Duften er udarbejdet ud fra blomster, der er tilbagevendende i Chanels dufte, men deres sammensætning er ny og gør, at der er mere plads til klare og lyse toner, som jeg føler i højere grad er en afspejling af vores tid.”

HVOR FINDER DU BLOMSTERNE?

“Hvert år udvælger vi et nyt parti blomster – altid i den højeste kvalitet. Orangeblomsten er oftest fra Tunesien, jasminen fra Egypten og ylang-ylangen er fra Comorerne. Som noget helt nyt bruger vi tuberose, der er dyrket i Grasse i Frankrig.”

DUFTEN ER TILEGNET REBELSKE KVINDER. PÅ HVILKEN MÅDE ER DET EN DUFT TIL DEM?

“For mig er en person, som er rebelsk, en person, der er stærk og målrettet. Karaktertræk, jeg altid har forbundet med hvide blomster.”

Kristen Stewart er ansigt for den nye duft Gabrielle Chanel – du kan se den smukke kampagnefilm lige her.

TROR DU MADEMOISELLE CHANEL VILLE HAVE SAT PRIS PÅ DUFTEN?

“Jeg har brugt ingredienser, som hun ofte selv brugte i de dufte, hun kreerede, især jasmin, ylang-ylang og orangeblomst. Så jeg forestiller mig, at der er noget ved denne duft, som forbliver tro mod huset. Jeg vover at tro, at hun ville have kunne lide den.”

ALT DET, DU IKKE MÅ GÅ GLIP AF