Ny forskning: Derfor kan parfume gøre dig pænere
© Unsplash.com

Parfume kan faktisk gøre dig smukkere

Ny forskning viser, at de dyrebare dråber ikke blot dufter – de kan også gøre en markant forskel for dit udseende. Læs hvordan her

Hvem værdsætter ikke parfume? De flotte flakoner er tit et lille kunstværk i sig selv, og et sprøjt parfume indgår i de flestes skønhedsrutiner – som en velduftende prik over i’et. Og nu viser det sig, at vores investering i de skønne, men oftets meget dyrebare dråber faktisk ikke har været helt forgæves.

Psst ... Her er sæsonens bedste parfume-lanceringer

Ifølge ny forskning foretaget på Monell Chemical Senses Center, er det netop blevet påvist, at kvinders ansigter vurderes til at være mere attraktive, når de bedømmes sammen med duften af en behagelig parfume.

Det skyldes, at når vi udsættes for en duft og samtidigt ser et ansigt, så smelter de to sanseoplevelser sammen til én samlet bedømmelse. Hvis duften opleves som god, vil den have en positiv indvirkning på opfattelsen af det pågældende ansigt. Opdagelsen beviser altså, at ansigter bliver følelsesmæssigt evalueret af hjernen.

Dog viser studiet også, at hjernens opfattelse af udseende og alder er to forskellige ting. Hvor bedømmelsen af skønhed sker som følge af en følelsesmæssig proces i hjernen, sker bedømmelsen af folks alder ud fra en kognitiv og rationel tankeproces.

Eksempelvis vurderes alder ofte på baggrund af faktorer som rynker og pigmentpletter, som bliver kædet til opfattelse af et ældre ansigt. Derfor vil duften af parfume ikke få folk til at tro, at du er yngre, men dit ansigt vil blive opfattet som kønnere.

Måske man lige skulle huske parfumen, næste gang man gerne vil give et godt førstehåndsindtryk?