© Juicy Couture

Sådan holder din parfume hele dagen

Er du også nysgerrig efter at vide, hvordan du får din parfume til at holde duften hele dagen? Så læs med her

Kender du også det, at du sprøjter parfume på om morgenen, inden du tager hjemmefra, men lige så snart, du når frem på arbejde, så dufter du overhovedet ikke af friske roser mere. Hvor er det sjove i parfume, hvis du sprøjter om morgenen, og duften forsvinder som dug fra solen ved middagstid?

HVOR SKAL MAN SPRØJTE, FOR AT FÅ PARFUMEN TIL AT HOLDE LÆNGST? Den første ting, man skal vide er, at tør hud ikke holder godt på parfume – så sørg for at din hud er fugtet igennem. Det er også grunden til, at folk med fedtet hud ikke behøver at sprøjte lige så ofte.
Ud over dette, så holder hår rent faktisk bedst på parfume, og det skaber samtidig en dejlig efterduft.

MEN PARFURME INDEHOLDER ALKOHOL. VIL DET IKKE TØRRE HÅRET UD? Nogle mennesker advarer mod det, men du anvender en så lille mængde alkohol I håret, at du ikke kommer til at gøre meget skade.

ER DER SÆRLIGE DUFTE, DER HAR TENDENS TIL AT FALME HURTIGERE END ANDRE? Citrus-dufte har tendens til at forsvindere hurtigst, mens træ og animalske noter – som almindeligvis anvendes som base-noter – holder bedst. Meget af parfumens ‘udholdendhed’ afhænger også af mængden af ​​olie, der anvendes i parfumen. Eau de parfum indeholder mest olie: Omkring 15 procent. Eau de toiletter har omkring otte procent, og eau de cologne har fem procent.

OG ALT DET DER MED AT SPRØJTE PÅ PULSEN – ER DET RIGTIGT? Puls-punkterne er varmere, så udviklingen af duften fremskyndes. Pulsen tager parfumen fra top-noter, på cirka 20 minutter, til det mere gådefulde og interessante hjerte af parfumen og til sidst bunden af ​​duften. Det er derfor rigtigt, men det gør kun en meget lille forskel i forhold til selve holdbarheden af parfumen.