© @Tosultnepiger

To Sultne Piger anbefaler: Disse restauranter spiller bombastisk på hele dit sanseapparat

Lærke Kløvedal, To Sultne Piger og Eva Hurtigkarl arbejder hver især med madoplevelser til daglig og deler deres anbefalinger til sommerens sanselige madsteder i hele Danmark i det aktuelle nummer af Costume. Her får du de to anonyme madanmelderes anbefalinger.

SYNSSANSEN PÅ ØSTERBRO, I VEJLE OG ÅRHUS

Det første, vi kommer til at tænke på, når vi snakker sanser og spisesteder, er selvfølgelig synssansen. Øjnene tager jo altid den første bid, og hvem elsker ikke en smuk tallerken? Men tallerkenkunst er ikke everything – restaurantrummet og især udsigten er også med til at skabe den fulde, synsstimulerende oplevelse, så derfor tænker vi, at @grospiseri på Østerbro, hvor man sidder i et drivhus på en tagterrasse, og @restaurantlyst i Vejle med udsigt til Vejle Fjord er oplagte destinationer i den forbindelse. Men vi drømmer også om at besøge cocktailbaren @gedulgt i Århus, hvor de disker op med drinks, der trodser tyngdekraften og har form af skyer, candyfloss og alt muligt sejt.

FØLESANS PÅ NØRREBRO OG I HENNE KIRKEBY

Følesansen er overraskende sjældent i spil på de danske spisesteder, og hermed en god anledning til at søge sydpå, nemlig til Etiopien og deres traditionelle Injera pandekagemad, der skal spises MF (med fingrene). Når vi får lyst til sådan en omgang, tager vi ofte på @zula__restaurant eller Ma’ed. Men hvis vi på mirakuløs vis skulle blive flushed with cash i løbet af sommeren, så ville vi booke bord på @hennekirkebykro, hvor man altid får en havevandring med i købet – det tænker vi er ægte kræs for både hænder og smagsløg.

HØRESANS I KØBENHAVN K OG ÅRHUS

Noget, der ofte bliver overset, er lyden – men ikke hos os. Vi elsker et godt soundtrack, og vi elsker, når spisesteder på en eller anden måde får deres egen lyd. For eksempel blaster @barabbacph live opera ud over toiletterne, og er der noget bedre end at få en lille klapsalve, efter man har været på toi? Nej! Men høresansen kan også stimuleres af fx glade mennesker og tjenere, der hælder vodkashots op, og er man mere til det, så skal man en tur på @bardok_aarhus.

MANGE SANSER PÅ MICHELIN

Hvis man vil have alle sanserne i spil, så er en god tommelfingerregel at gå fine dining-vejen. Jo flere (michelin)stjerner, des mere er der kræset for alle sanserne. @restaurantkadeau, @frederikshoj og @restaurantsubstans er højt på vores ønskeliste. Men også på et sted som @punkroyale.copenhagen bliver der skudt bombastisk mod hele sanseapparatet, og det er virkelig en uforglemmelig oplevelse.

© @punkroyale

Håndplukket til dig