Aarhus bodega restaurant deleretter social dining
© MasVino

Restauranter Aarhus: Her er stederne, som du (måske) ikke har besøgt endnu

Der findes et væld af små perler i smilets by, hvor du kan få en udsøgt spiseoplevelse. Vi har samlet nogle af de restauranter, som du måske ikke lige falder over, men som bestemt er et besøg værd.

Restauranter i Aarhus

Danmark er propfyldt med kulinariske oplevelser, lige fra København og Odense til Aalborg og smilets by, Aarhus. Danmarks anden største by er nemlig fyldt med gode bagerier, fabelagtige isbutikker og selvfølgelig også lækre restauranter.

Ofte har vi en tendens til at besøge de restauranter, vi allerede kender, og ved, vi kan lide – men det kan også være en god oplevelse at udforske de skjulte perler, som ikke typisk er dem, vi plejer at aflægge et besøg. Har du også har brug for ny inspiration til restauranter i Aarhus, kan du med fordel læse med. Nedenfor har vi listet en række af Aarhus' lækreste restauranter, som du måske ikke allerede kender.

Restaurant aarhus spisesteder
© Emma Martiny

Bardok: Restaurant i Aarhus, der fusionerer køkkener i og uden for Europa

Italiensk, mellem- og østeeuropæisk og tyrkisk. Det er køkkenerne, du kan opleve, når du besøger en af Aarhus' mest populære restauranter: Bardok. Hos restauranten får du smagsoplevelser, der fusionerer de fire køkkener på fornemmeste vis, hvilket har resulteret i et innovativt og interessant menukort, der byder på alt fra falafler, kaukasus-kebab og georgiske dumplings til svinetatar og ceviche af torsk.

Adresse: Åboulevarden 51, 8000 Aarhus
Læs mere her.

vinbar restaurant fransk aarhus tapas
© A-Part Vinbar

Á-Part Vinbar: Fransk restaurant og vinbar med exceptionelle vine i Aarhus

Er du på udkig efter god vin i hyggelige omgivelser, er den charmerende franske vinbar Á-Part et godt bud. Hos vinbaren får du virkelig gode (typisk franske) vine til glaspriser, der starter fra 45 kroner, og ikke mindst flasker til priser, der også er helt i orden. Har du brug for vejledning, er det erfarne og engagerede personale klar til at guide dig til den helt rette drue og flaske. Vinbaren er bestemt et besøg værd for deres vine, men har du brug for at få stillet sulten, bør du også tage et kig på menukortet, der byder på alt fra charcuteri, trøffeltoast og gode oste til østers, ansjoser og pil-selv rejer.

Adresse: Frederiksgade 45, 8000 Aarhus C
Læs mere her.

Restaurant Reel: Nyåbnet restaurant med et fransk og nordisk inspireret køkken i Aarhus

Hos den for nyligt åbnede Restaurant Reel får du lækker og ærlig mad inspireret af primært det franske og nordiske køkken. Derfor finder du lige nu på menukortet, der skifter efter sæsonen, en del forskellige veltilberedte fiskeretter, lige fra hummer til helleflynder og østers, men selvfølgelig også gode, franske klassikere som tatar og løgtærte. Stilen er minimalistisk og ren, hvilket både ses på de velanrettede og skarpe retter samt i den simple og smagfulde indretning, der lægger op til en god, lang middag. For som stedet selv skriver, er det ingen skam – men derimod nærmest et must – at spise sig igennem menukortet lige fra starters til dessert.

Adresse: Nørre Allé 16, 8000 Aarhus
Læs mere her.

Aarhus bodega restaurant deleretter social dining
© MasVino

MasVino: Bodega og restaurant med lækre deleretter og vin i Aarhus' måske hyggeligste omgivelser

Den skjulte perle i en baggård i Aarhus Midtby er bestemt et besøg værd. Ud over restaurantens venlige og personlige betjening er de hyggelige lokaler med dæmpet belysning og lys med løbende stearin de oplagte rammer for timevis af snak. Og selvom restauranten har et bredt udvalg af vine, er der intet snobberi over den, så du kan blot læne dig tilbage og lade det søde personale finde en vin, der passer til din smag – og til de lækre deleretter, du finder på restaurantens menukort.

Adresse: Klosterport 4b, 8000 Aarhus
Læs mere her.

Kolo Aarhus midtby kebab fladbrød restaurant
© Morten Berggreen

Kolo: Innovativ restaurant med naturvin og lækkert fladbrød i Aarhus

Kolo er restauranten – og frirummet – hvor du får en autentisk kolonihave-oplevelse midt i hjertet af Aarhus. Med den afslappede stemning, rustikke indretning, lækre naturvine og de velsmagende deleretter, der er bygget op omkring restaurantens lækre fladbrød, får du en hyggelig og helt nede på jorden spiseoplevelse – næsten som sad du ude i dit kolonihavehus. Desuden har restauranten en anderledes og virkelig lækker vegetarisk brunch, som du ikke må snyde dig selv for, hvis du vil prøve noget andet den traditionelle.

Adresse: Guldsmedgade 32, 8000 Aarhus
Læs mere her.

Il Locale: Sprøde, italienske surdejspizzaer i uformelle omgivelser i Aarhus

Er du på udkig efter en god, italiensk pizza, er Il Locale stedet, du skal besøge. Restaurantens lækre og sprøde pizzabunde er nemlig nemme at forveksle med de klassiske italienske pizzaers. Til gengæld leger stedet med innovativt og spændende pizzafyld, som du nok ikke lige får hos dit typiske pizzeria, men som bestemt er værd at prøve af. Prøv eksempelvis en Caio e Pepe-pizza eller udgaven med meatballs, og bestil dertil et glas af stedets røde, hvide eller orange naturvin. Desuden er restaurantens rustikke New Yorker-stil perfekt til en afslappet og uformel middag.

Adresse: Guldsmedgade 36, 8000 Århus C
Læs mere her.

restaurant havn aarhus deleretter tatar øl bryggeri
© Hantwerk

Hantwerk: Mikrobryggeri og restaurant med egenproduktion og klassiske småretter i Aarhus

Direkte ud til havet i fiskerihavnen i Aarhus finder du en stor, rustik, lagerlignende bygning, der gemmer på det lækre mikrobryggeri Humleland. Stedet er særligt kendt for sit egetproducerede udvalg af sodavand og specialøl på fad, hvor den søde betjening selvfølgelig giver dig lov til at smage dig frem til den helt rigtige øl. Hertil byder stedets restaurant desuden på et væld af lækre småretter, lige fra rejer til tatar, der egner sig formidabelt som tilbehør til øl.

Adresse: Fiskerivej 2D, 8000 Aarhus
Læs mere her.

Syv ni 13: Restaurant med sæsonbaseret social dining-koncept i Aarhus

Omdrejningspunktet hos restauranten Syv Ni 13 er det hyggelige social dining-koncept, hvor du kan vælge mellem en gastronomisk rundtur i stedets enten 4-retters eller 7-retters menu til henholdsvis 313 og 413 kroner. Menuen er sæsonbaseret med et nordisk udtryk, hvor der ikke er gået på kompromis med detaljen og det æstetiske udtryk. Er stemningen til en lang og snaksagelig aften, er stedet oplagt – du bliver nemlig opvartet med smuk mad og lækre vine af det søde personale, alt imens du kan slappe af og nyde de skandinaviske og velindrettede rammer, der i den grad indfanger og understreger madens æstetiske udtryk.

Adresse: Frederiksgade 74, 8000 Aarhus
Læs mere her.

© Faour

Faour: Autentisk palæstinensisk spisested med charme – og Aarhus' måske bedste falafler

Faour har muligvis Aarhus' blødeste og bedste fladbrød og de mest crispy og lækre falafler. Menuen byder på palæstinensisk mad med inspiration fra det tyrkiske og libanesiske køkken, hvor farver, smag og det fine porcelænsservice, du får serveret din mad på, giver en gennemført spiseoplevelse. Og så kan du altid forvente et smil fra det søde personale i restauranten, der gerne vejleder dig igennem de forskellige dele af deres lækre mezze.

Adresse: Klostergade 32, 8000 Aarhus
Læs mere her.

Vietnamesisk aarhus restaurant pho c&p
© Pho C&P / @mathildepoulsen

Pho C&P: Populær vietnamesisk restaurant med rimelige priser i Aarhus

Hos den vietnamesiske restaurant kan du nærmest være sikker på ikke at kunne få bord, hvis du ikke har reserveret. Stedet er et af Aarhus' mest populære restauranter, og et godt bud på, hvorfor folk strømmer hertil, er, at stedet serverer lækre, traditionelle og friske vietnamesiske retter fra forskellige områder i Vietnam til mere end rimelige priser – de fleste retter kan du få for under 100 kroner. Der er fart på i den lille restaurant, hvor den venlige betjening altid arbejder på højtryk, og hvor du sjældent venter særlig længe på den lækre mad.

Adresse: Sønder Allé 14, 8000 Aarhus
Læs mere her.

© Vin Danmark

VinDanmark: Uformel vinbar og restaurant med lækker fisketapas på havnen i Aarhus

Hos VinDanmark får du en aften, hvor der ikke mangler noget. Både den spanske tapas, fisketapassen og deres udsøgte pil selv-rejer serveres med det lækreste brød, som du gerne får mere af, hvis du spørger restaurantens altid venlig betjening. Hos VinDanmark skænker du desuden selv din vin i selvbetjeningsbaren til en beskeden pris på 60 kroner per glas. Restaurantens placering på fiskerihavnen i Aarhus samt den rustikke og fransk-inspirerede indretning danner rammen for en hyggelig aften fyldt med vin.

Adresse: Kystpromenaden 2, 8000 Aarhus
Læs mere her.

© S'vinbar

S'vinbar: Vinbar i Aarhus med styr på vinen – uden at være for de få

Hos butik og vinbar S'vinbar i Aarhus får du altid en personlig og engageret betjening af folk, der ved, hvad de snakker om. Der er styr på vinen, men også plads til de mindre vin-nørdede, der blot ønsker et godt glas. Særligt i weekenderne og på solrige dage er der godt proppet, og stemningen, der nærmest rykker ud på vejen, er i top. Hvis du ønsker en bid til din vin, har stedet delikate oste- og charcuteri-anretninger.

Adresse: Klostergade 62, 8000 Aarhus
Læs mere her.

fish n chips moule frites aarhus take away restaurant mejlgade
© OliNico

OliNico: Restaurant i Aarhus med klassiske og prisvenlige retter – og Aarhus' måske bedste take-away

Hos en af Aarhus' mindre restauranter får du en af de bedre spiseoplevelser, især hvad angår moules frites og fish 'n' chips. De to klassikere er på menukortet hver dag sammen med en håndfuld andre faste retter, men ellers skifter restauranten sin prisvenlige 3-retters menu ud hver dag. Og du kan med fordel bestille menuen to-go, hvis du ikke når at få plads på en af restaurantens 20 siddepladser, der leder tankerne hen på et autentisk europæisk landkøkken.

Adresse: Mejlgade 35, 8000 Aarhus
Læs mere her.

Klassisk 65 jægergårdsgade restaurant fransk bistro tatar
© Klassisk 65

Klassisk 65: Autentisk fransk restaurant med charme og en af Aarhus' bedste tatarer

På den fine lille bistro får du altid en god og vedkommende oplevelse i det franske landkøkken, hvor din peberbeuf tilberedes, din tatar røres og din crêpes suzette flamberes ved bordet af restaurantens kompetente betjening. De tætte og intime omgivelser indendørs i restauranten og den franske fortorvscafé-stemning udendørs giver dig en hyggelig og autentisk fransk aften midt i Aarhus. Rent gastronomisk får du på Klassisk 65 en oplevelse for både øjne og smagsløg.

Adresse: Jægergårdsgade 65, 8000 Aarhus
Læs mere her.

Håndplukket til dig