Se filmen Minari i biograferne nu.
© Elevation Pictures

Costume Ajour: Fra kunsten at tage et godt portræt til lækkert træningstøj

I uge 18 kan du blandt andet se frem til en række nye film, når biograferne åbner – og så guider vi også til en fin sportstøjskollektion og en udstilling med portrætter.

Prisuddeling: En hyldest af bedste danske og udenlandske film

Lørdag 8. maj uddeles en af Europas ældste filmpriser, Bodilprisen, ved en stor gallafest på Folketeatret i København. Årets vært er skuespiller Emma Sehested Høeg (kendt for blandt andet serien Limboland), som skal guide seerne igennem uddelingen af aftenens i alt 14 priser. Blandt de nominerede til Årets bedste danske film er blandt andet Thomas Vinterbergs Oscar-vindende film Druk, mens Trine Dyrholm for 13. gang er nomineret til en pris, denne gang Årets bedste kvindelige hovedrolle for sin præstation i Erna i krig.

Læs mere på Bodilprisen.dk.

Mode: Gør træningen sjovere med Monki

Springer du gladeligt ud på løbestierne, eller er du stadig i gang med at overveje, om du måske skulle begynde at træne? Uanset hvor i processen, du er, vil træningen uden tvivl blive lidt nemmere at komme igennem med Monkis nye sportstøjskollektion, Feel Good Wear – designet til, at man skal føle sig godt tilpas, uanset hvilken aktivitet man laver. Kollektionen består af sports-bh'er og leggings i forårsglade farver som solgul, brændt orange og lilla.

Kollektionen kan købes online på Monki.com fra starten af maj og fås i størrelse XXS-XXL.

Film: En amerikansk immigranthistorie

Du kan godt begynde at glæde dig til en tur i biografmørket i selskab med et stort bæger popcorn og en god film. 6. maj åbner de danske biografer nemlig op igen efter mange måneders nedlukning, og programmet nærmest svømmer over med nye premierer og fængende fortællinger. Se for eksempel Minari af instruktøren Lee Isaac Chung, som bygger på hans egen opvækst og fortæller historien om en koreansk familie, der flytter til USA i 1980'erne. Filmen har blandt andet vundet en publikumspris og en Grand Jury-pris ved Sundance Film Festival 2020 og var nomineret til ikke færre end 6 Oscars.

'Minari' har premiere i de danske biografer 6. maj. Køb billetter på Kino.dk.

Kunst: Fokus på portrættet

Portrætgenren har aldrig været mere aktuel end i dag, hvor vi med vores telefoner foreviger både os selv og vores omgangskreds i et stort omfang. Med konkurrencen Portræt NU! vil Det Nationalhistoriske Museum sætte fokus på det, der gør portrætteringer af mennesker til en helt særlig kunstart: nemlig evnen til at fremmane essensen af et menneske og fortælle en historie, som skinner igennem kunstværket og ud til beskueren på trods af afstand i tid og sted. Kunstnere fra de nordiske lande (Danmark, Grønland, Færøerne, Sverige, Norge, Island, Ålandsøerne og Finland) har frem til 3. januar i år kunnet indsende deres bud til konkurrencen, og en international jury har efterfølgende udvalgt de bedste portrætter, som du nu kan opleve på en udstilling på Det Nationalhistoriske Museum fra 7. maj.

'Portræt NU!' kan opleves på Det Nationalhistoriske Museum fra 7. maj og frem til 1. august 2021. Læs mere på Portraitnow.org.