“Det kan virke meget besværligt og frelst"

Men bæredygtighed er alligevel ret vigtigt. Danske Fonnesbech eksperimenterer med nogle pænt anderledes materialer for at passe på planeten

Det er endelig blevet forår, men det er ikke den eneste grund til, at april er en virkelig dejlig måned. April er også jordens måned, og det er vi glade for her på Costume.

I visse dele af modebranchen fylder jordens helbred og bæredygtighed dog noget hele året – blandt andet hos det danske mærke Fonnesbech. Vi har spurgt mærkets brand manager, Andrea Friis, om, hvad bæredygtighed er hos dem.

Hvorfor går Fonnesbech op i bæredygtighed?

“Bæredygtighed er utroligt komplekst og kan virke meget besværligt og til tider frelst. Men man kan tage nogle aktive, enkle valg som forbruger, der minimerer den miljømæssige belastning fra tøjindustrien.

Ansvarlighed har ligget i vores dna fra begyndelsen, og det var en naturlig præmis at tænkte bæredygtighed ind i vores kollektioner, da vi relancerede Fonnesbech for et par år siden.”

Hvordan bruger I bæredygtighed i mærket?

“Vores mål er at skabe en mindre, men samtidig funktionel og bæredygtig garderobe. Vi kreerer garderobe-favoritter, som holder i flere sæsoner. Derfor arbejder vi med nyfortolkning af klassikere som bikerjakken, jakkesættet og skjortekjolen.

For så vidt muligt arbejder vi med bæredygtige materialer, for eksempel vores økologiske bomuld og uld og genanvendelige materialer som newlife, udviklet fra genbrugte plastiskflasker, der har samme udtryk som silke. I vores sommerkollektion har vi også en strik lavet af genbrugsdenim.

Vi anbefaler derudover forbrugeren at følge Clevercare.info i forhold til vask og eftercare af vores styles.”

Se mere på Fonnesbech-cph.com.

Fonnesbechs forår/sommer-kollektion.