© Anna Stokland

Sådan beskytter du din hud mod sommerens skønhedsfjende

UVA-stråler fra solen er erklæret for en ægte skønhedsfjende. Læs her, hvordan du holder dem ude, men stadig får den lækre sommerglød

Solen har først og fremmest en positiv indvirkning: Folk er glade, aftenerne er lange og lyse, og du får tilmed en flot glød. Men hvis du ikke tager dine forholdsregler, risikerer du forbrændinger og at ælde din hud hurtigere, end den behøver.

Læs med her og få forklaringen på, hvorfor solen ælder din hud – og endnu bedre få den bedste løsning til at beskytte huden på optimal vis. Så du stadig får sol og lækker glød, men undgår rynker, tab af elasticitet og pigmentforandringer.

Psst ... Husk solbeskyttelsen med de 5 bedste solcremer til ansigtet

© Victor Jones

Solen er med til at ælde huden udefra

Vi går kort lidt videnskabeligt til værks, så du forstår, hvad der faktisk sker med din hud, når den får sol.

Solen sender UV-stråler ud, og fem procent af dem, der rammer jordens overflade, er UVB-stråler, mens 95 procent er UVA-stråler. Der er forskel på UVB- og UVA-stråler, men de er begge skadelige for os og for vores hud. UVB-strålerne er årsag til den solskoldning, der kan udgøre en umiddelbar risiko for alvorlige hudskader; som når din hud bliver rød af solen. Men UVA-strålerne er også farlige, selvom de ikke umiddelbart efterlader synlige tegn på huden eller kan mærkes.

© Anna Stokland

UVA-stråler er hudens skønhedsfjende

Langvarig soleksponering af huden resulterer i rynker, tab af elasticitet og pigmentforandringer. Dette kaldes fotoældning, og UVA-strålerne er den væsentligste årsag. UVA-stråler er derfor blevet identificeret som en ægte ‘skønhedsfjende’, og det varer ikke længe, før deres skadelige virkning viser sig.

Det oplagte spørgsmål er nu: Hvordan beskytter du huden, så du stadig får sol og lækker glød, men undgår rynker, tab af elasticitet og pigmentforandringer?

Lækker glød og god beskyttelse i én

For bedst muligt at passe på din hud, er det vigtigt, at du anvender solcreme. Og det er selvfølgelig endnu mere vigtigt om sommeren, hvor solen er skarpere, og du er mere udenfor. Det gælder for din krop, men især for dit ansigt, som bliver eksponeret for solens stråler oftest.

Et bud på rigtig god hverdagssolcreme til ansigtet er Idéal Soleils Tan Optimizing Gel-Fluid fra Vichy. For det første anvender den et bredspektret filtersystem som beskytter både mod de skadelige UVA- og UVB-stråler – og kommer med SPF på enten 30 eller 50. For det andet har den en fugtgivende formel og hjælper med fremme en jævn solbrun kulør. For det tredje er den med sin lette konsistens nem at påføre, absorberes hurtigt og tilstopper ikke porerne – alt sammen ting, der er rare, når man hopper direkte i tøjet og afsted på arbejde.

Med en god solcreme kan du nyde det dejlige solskin, uden huden skal lide under det.
© Victor Jones

Idéal Soleil fra Vichy er som alle Vichys produkter udviklet til sensitiv hud.

Husk at du finder produkterne fra Vichy på apoteket. Her kan du også spørge personalet til råds om, hvilken solcreme der passer bedst til dine behov.

Hvis du er interesseret i at læse mere om Vichys solcremer samt få andre tips, klik her.